logo F1online.skF1online.sk

Vowles písal Wolffovi o „sakramentsky ohromujúcom“ Antonellim v Spa

Andrea Kimi Antonelli
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 8. 2024

Jazdeckú dvojicu tímu Williams utvoria v budúcom roku Alex Albon a Carlos Sainz. Šéf stajne James Vowles sa veľmi usiloval a nakoniec uspel pri naháňaní španielskeho pretekára. Ten dal prednosť stajni z Grove pred Audi a Williams vďaka tomu získa vskutku špičkovú jazdeckú dvojicu. V tíme nakoniec neskončí taliansky mladík Andrea Kimi Antonelli, ktorý bol predmetom diskusií Vowlesa so šéfom Mercedesu Totom Wolffom.

Po potvrdení Sainza a Albona vo Williamse však zrejme špekulácie neutíchnu. Prakticky celú sezónu sa hovorí o predčasnom konci Logana Sargeanta a príchode Antonelliho. Taliansky mladík je podľa všetkého nesmierne blízko k sedačke v Mercedese a zdá sa logické, že polka sezóny v kokpite Williamsu by mu pomohla nazbierať cenné skúsenosti.

Účinkovanie Logana Sargeanta vo Formule 1 nie je úspešné a americký mladík nenaplnil očakávania. Nasadenie Antonelliho by mohlo byť rozumným krokom pre všetkých – talianskeho mladíka, Williams aj Mercedes. James Vowles sa však k tomuto scenáru stavia trochu zdráhavo.

„Toto Wolff ma netlačí do nasadenia Antonelliho,“ vyhlásil bývalý hlavný stratég Mercedesu v Belgicku. „Z môjho pohľadu, ako som už predtým povedal, je to v prvom rade o poskytnutí každej príležitosti Loganovi, aby uspel a pokračoval v kariére profesionálneho pretekára.“

Vowles sa podľa vlastných slov sústredí na svoju prvoradú úlohu. „Mojou povinnosťou je umiestniť sa s týmto tímom čo najvyššie v šampionáte. Ak sa Loganovi začne dariť, tak potom super; ak nie, tak musím prehodnotiť svoje možnosti,“ odkázal boss Williamsu.

Je zrejmé, že podobne ako každý v padoku, aj James je zvedavý na talentovaného talianskeho mladíka, ktorého si Mercedes váži nad zlato. Aj keď výsledky jeho tímu Prema v tejto sezóne nie sú nijak ohromujúce, Antonelli viackrát predviedol svoj veľký talent. Na vode v Silverstone nechal všetkých ďaleko za sebou a v Spa sa mu podaril možno predbiehací manéver sezóny, keď sa v Eau Rouge dostal cez Franca Colapinta.

„Bolo to zaujímavé. Teraz budem hovoriť o súkromných veciach a dúfam, že sa Toto nenahnevá, ale písali sme si počas pretekov Formuly 2 a musím povedať, že Kimi predviedol niečo sakramentsky ohromujúce,“ vyhlásil Vowles.

„Bojoval s naším jazdcom Francom Colapintom. Pustil sa do toho a neuhol. Každý, kto aspoň raz sedel v pretekárskom aute, dobre vie, aký to bol náročný manéver. Na vode k tomu nepotrebujete len odvahu, ale chce to tiež poriadnu dávku zručností a okrem toho sa mu auto na vrchole Eau Rouge odtrhlo. Bolo to vskutku pôsobivé,“ vychválil Vowles pravdepodobného nástupcu Lewisa Hamiltona v Mercedese.

Súvisiace články

Diskusia