logo F1online.skF1online.sk

Prečo radšej Antonelliho ako Sainza?

Andrea Kimi Antonelli
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2024

Mercedes má posledné voľné miesto z piatich najlepších tímov. Red Bull, Ferrari, McLaren a Aston Martin už majú jasno o svojom jazdeckom zložení. Stajňa z Brackley bude pokračovať s Georgeom Russellom, ale kto sa stane jeho tímovým kolegom? Všetky indície ukazujú na talianskeho mladíka Kimiho Antonelliho a nijak to neskrýva ani Toto Wolff.

Od sedemnásobného majstra sveta, rekordéra Formuly 1 a jedného z najskúsenejších jazdcov k mladíkovi, ktorý sa dnes ani nemôže napiť z víťazného šampanského? Takýto vývoj nikto nečakal a ešte menej očakávané výsledky priniesla diskusia o nástupcovi Lewisa Hamiltona, s ktorým Mercedes pôvodne počítal aj do ďalších rokov.

„Povedal nám, že zostane, ale potom sa rozhodol odísť. Ľudia menia názory a zmenili sa aj okolnosti, takže to musíte rešpektovať. Váš dnešný názor nemusí platiť zajtra a ja proti tomu nič nemám,“ povedal Wolff, pre ktorého je Hamilton naďalej jedným z najväčších favoritov vo Formule 1.

„Ak Ferrari dokáže poskytnúť Lewisovi konkurencieschopné auto, tak môže získať ďalší titul, o tom niet pochýb. Vždy s ním budem mať osobný vzťah a budem spomínať na skvelé časy – profesionálne i osobne. Keď sa Lewis pripojí k Ferrari, stane sa naším súperom, ale ja mu budem vždy priať veľa šťastia,“ uzavrel Wolff.

Ten sa po odchode Hamiltona dostal do nezávideniahodnej situácie. Adekvátnou náhradou za takú pretekársku legendu mohol byť v podstate len Max Verstappen. Je celkom zrejmé, že Wolff sa holandskému šampiónovi núkal, ale ten pytačky (zatiaľ) odmieta. Ďalšou logickou alternatívou bol Carlos Sainz, ale ani ten Rakúšanovi neulahodil.

„Chceme sa koncentrovať na Kimiho. To je naša budúcnosť: mladí jazdci. Chceme sa zaviazať našim mladým jazdcom a presne to sme povedali aj Carlosovi,“ vyhlásil Wolff.

Vraj to nijak nesúvisí so Sainzovou výkonnosťou. Podľa slov rodáka z Viedne nastavil Mercedes kurz a toho sa drží. „V prvom rade si myslím, že Carlos si zaslúži sedačku v najlepšom tíme. Odviedol fantastickú prácu. My sme sa však vydali na cestu znovuobjavenia a Kimi Antonelli v tom určite zohráva dôležitú úlohu. Ešte sme sa nerozhodli, kto za nás bude jazdiť v budúcom roku, ale Carlosa sme nechceli nechať čakať, pretože sa musí rozhodnúť. To je fér. Odvádza jednoducho super prácu,“ pochválil ešte stále pilota Ferrari Toto Wolff.

Súvisiace články

Diskusia