logo F1online.skF1online.sk

Wolff o Antonellim: Preháňame to s nadšením z tohto chlapca

Andrea Kimi Antonelli
© X/Prema
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2024

Špekulácia, ktorá nás neopúšťa. Mercedes stále neoznámil meno nástupcu Lewisa Hamiltona, čím otvoril stavidlá špekuláciám. Trochu prekvapivo sa vôbec nehovorí o Carlosovi Sainzovi či inom skúsenom pretekárovi, ale o talianskom mladíkovi Kimim Antonellim. Médiá aj naďalej považujú práve jeho za aktuálne najpravdepodobnejšieho nástupcu Hamiltona, ale šéf Mercedesu Toto Wolff to intenzívne odmieta.

Keby sa Mercedes chcel dohodnúť s Carlosom Sainzom, zmluva by už určite bola podpísaná. Na čo teda Mercedes čaká a aké ďalšie možnosti sú na stole? Na túto otázku nie je ľahké odpovedať. Určite treba hovoriť aj o Maxovi Verstappenovi, ale ten je aktuálne od prestupu do Mercedesu veľmi ďaleko. Ak teda nie Verstappen ani Sainz, tak kto potom?

Médiá už od začiatku sezóny hovoria o chlapcovi menom Andrea Kimi Antonelli. Aktuálne pilot F2 je už dlhé roky členom akadémie Mercedesu. Aj keď má stále len sedemnásť rokov, už hodnú chvíľu sa o ňom hovorí ako o hviezde budúcnosti. Šéf Mercedesu Toto Wolff priznáva, že na tom nesie svoj podiel viny.

„Už dlho to preháňame s nadšením z tohto chlapca,“ povedal médiám rodák z Viedne. „Stále má však len sedemnásť rokov, len nedávno jazdil vo Formule 4 a v Taliansku ho obkolesujú obrovské očakávania. Aj my sme trochu vinní z toho, že o ňom hovoríme v tomto štádiu.“

„Mali by sme ho nechať robiť jeho prácu a dodávať výsledky, nie sa príliš unášať tým, čo by sa mohlo alebo malo stať. Pozrite sa na Georgea Russella – vyhral F3 a F2 vo svojej nováčikovskej sezóne. Kimi sa tiež predviedol v juniorských sériách. Teraz je v F2, takže si počkajme a uvidíme. Jedného dňa to dotiahne až do F1, ale radšej sa neuponáhľajme,“ radí Wolff.

Rosberg: Pre Antonelliho je ešte priskoro

Ste ochotní zariskovať a posadiť do monopostu jedného z najväčších tímov v F1 18-ročného chlapca? Ľahko sa totiž môžete popáliť. Nadšenie preto krotí aj bývalý pilot Mercedesu Nico Rosberg, ktorý Antonelliho, rovnako ako všetci ostatní, považuje za vzrušujúci talent, ale varuje pred jeho priskorým nasadením v top tíme.

„Antonelli je rozhodne superhviezdou budúcnosti, ale, bohužiaľ, z pohľadu načasovania je to preňho ešte priskoro. Priskoro je aj pre Tota Wolffa, aby sa rozhodol,“ povedal Rosberg.

„Musí počkať do neskoršej fázy roka a tiež na Antonelliho výsledky v F2. Potrebuje naozaj dobrú sezónu, aby sa mohol presunúť priamo do Mercedesu. V opačnom prípade by dávalo zmysel, keby mu dopriali nejaký čas vo Williamse alebo v podobnom tíme,“ dodal Rosberg.

Súvisiace články

Diskusia