logo F1online.sk

Alunni Bravi: Keby bolo po mojom, podpísal by som Alonsa

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 6. 2023

Kto bude v roku 2026 pretekať za Audi? Spomína sa Carlos Sainz, Lando Norris či dokonca Sebastian Vettel. Súčasný zástupca Alfy Romeo Alessandro Alunni Bravi by však uprednostnil Fernanda Alonsa. Španiel bude mať síce pri príchode Audi do súťaže už 45 rokov, no podľa Taliana to problém nepredstavuje a šampión z rokov 2005 a 2006 bude aj naďalej konkurencieschopný.

Audi vstúpi do F1 v roku 2026 po tom, čo pohltí Sauber. Keďže bude mať nemecký celok len tie najvyššie ambície, pochopiteľne bude poškuľovať po top pilotoch. A jedným z nich by mohol byť v tom čase už poriadny veterán Fernando Alonso. Aspoň tak by si to prial Alessandro Alunni Bravi.

„Vždy by som podpísal Fernanda, dokonca aj vtedy, keď bude mať 45 rokov alebo viac,“ nechal sa počuť jeden z popredných mužov tímu z Hinwilu.

„Spoznal som ho v McLarene, keď som bol manažérom Stoffela Vandoorna,“ uviedol. „Na vlastné oči som mohol vidieť to, čo ako pretekár odvádza na dennej báze, rovnako tak aj jeho schopnosti a veľké odhodlanie.“

„Je to šampión. Nezískate dva tituly majstra sveta, pokiaľ nemáte určité vlastnosti. Je pre mňa potešením sa na neho pozerať.“

Rok 2026 je však ešte ďaleko. V súčasnosti hája farby Alfy Romeo Valtteri Bottas a Kuan-jü Čou, s ktorými panuje v tíme spokojnosť. Očakáva sa, že jazdecká zostava švajčiarskeho celku sa preto v roku 2023 nezmení, čo naznačil aj Alunni Bravi.

„S našou súčasnou jazdeckou zostavou sme spokojní a naším cieľom je im poskytnúť konkurencieschopný materiál,“ poznamenal.

Otázne je, dokedy. To, že Valtteri Bottas, ako aj Kuan-jü Čou, zostanú súčasťou tímu aj po roku 2026, je nepravdepodobné. V súvislosti s prestupom do Audi sa skloňuje najmä meno Carlosa Sainza, hoci Španiel tieto špekulácie popiera. Rovnako tak elegantne túto kačicu vyvrátil aj Alunni Bravi.

„Som toho názoru, že Carlos Sainz je momentálne jedným z najlepších jazdcov v F1. Jazdí vo Ferrari a myslím si, že je tam šťastný. My musíme v prvom rade myslieť na našich pretekárov a dať im všetky potrebné nástroje na to, aby odviedli dobrú prácu,“ uzavrel.

Súvisiace články