logo F1online.sk

Renault vraj zmení meno, bude z neho Alpine

Logo Renault
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala4. 9. 2020

Zdá sa, že okrem Racing Pointu sa cez zimu bude premenovávať aj ďalší tím Formuly 1. Podľa informácií zahraničných médií by sa tak malo stať v prípade Renaultu, ktorého nové meno bude Alpine.

Renault tak chce podporiť svoju divíziu Alpine, ktorá bola založená už v roku 1955, ale znovuzrodenia sa dočkala až pred troma rokmi — po 22-ročnej prestávke. Od budúceho roku by sa tak Renault mal oficiálne volať “Alpine F1 Team powered by Renault E-Tech engines”. S informáciou prišiel portál racefans.net.

O rebrandingu sa začalo špekulovať po včerajších správach, že Cyril Abiteboul sa stáva šéfom Alpine, jednej z hlavných divízií Renaultu. “Bude to závisieť od neho, aby rozhodol, ako chce ísť na trh s týmito rôznymi značkami,” uviedol s odkazom na Lucu de Mea, nového šéfa Renaultu. “Ja len riadim tím.”

Abiteboulovou úlohou vraj bude vybudovať štruktúru Alpine tak, ako to spravil v prípade Renaultu v F1. “Máme nového CEO, Lucu de Mea, ktorý prišiel s jasnou víziou pre túto skupinu. Jedna vec, ktorú už oznámil, je tá, že má od Alpine veľké očakávania. Požiadal ma, aby som ako misiu — okrem toho, čo robím už teraz, a teda riadim tím — poskytol pár návrhov, aby sme okolo tej značky vybudovali organizáciu.”

“Momentálne je celá tá značka jedno auto, jeden model — A110. Chceme toho ale robiť viac, a na to potrebujeme organizáciu. Oddelenie konštruktérov, výrobné oddelenie, predajné, marketingové i komunikačné oddelenie. To by som chcel spraviť,” vysvetlil rodák z Paríža. “A to som spravil aj pre tento tím; vybudoval som infraštruktúru a platformu. To budem robiť aj na vrchole. Ale nemá to žiadne implikácie smerom k marketingovej stratégii.”

Ak by sa Renault skutočne rozhodol premenovať svoj tím na Alpine, zrejme by sme sa mohli dočkať aj návratu modrej farby na karosériu francúzskeho tímu. Spolu s Fernandom Alonsom by to mohlo prinavrátiť pár spomienok.