logo F1online.sk

Verstappenovi je rozchodu s Hondou ľúto: Je to trochu nešťastné

Red Bull Honda, ilustračné
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2023

Jedna éra končí, druhá začína. Honda zotrvá vo Formule 1 aj po roku 2025. Automobilka tento týždeň oficiálne potvrdila dohodu s Aston Martinom. Definitívne sa skončí spojenie Red Bullu a Hondy, ku ktorému má Max Verstappen, z pochopiteľných dôvodov, zvláštne puto.

Majstrovský dvojzáprah bude pokračovať len do konca sezóny 2025. Keď sa v roku 2019 japonská automobilka spájala s Red Bullom, nikto nevedel, čo od toho očakávať. Nuž, dnes to už vieme, nakoniec z toho boli dva tituly a ďalšie sú s vysokou pravdepodobnosťou na ceste.

Niet preto divu, že dvojnásobnému majstrovi sveta Maxovi Verstappenovi sa s Hondou lúči ťažko. S touto automobilkou vybojoval oba majstrovské tituly a taktiež drvivú väčšinu svojich víťazstiev. Od roku 2026 bude strategickým partnerom jeho tímu automobilka Ford.

„Je trochu nešťastné, ako sa to celé vyvinulo, pretože pred pár rokmi povedali, že vo Formule 1 končia. Red Bull založil vlastné motorové oddelenie, aby sa Honda nakoniec rozhodla, že bude pokračovať,“ povedal Verstappen novinárom v Monaku.

„Bohužiaľ, akonáhle ste v procese prípravy na výrobu vlastného motora, tak už nemôžete pokračovať v spolupráci. Je to škoda.“

„Vždy sme s nimi mali veľmi dobrý vzťah a sledovať ich odchod k Aston Martinu je trochu škoda. Samozrejme, rovnako sme nadšení z roku 2026, uvidíme, čo nám prinesie spolupráca s Fordom.“

„Je to tak, ako to je. Pred pár rokmi sme si mysleli, že končia, ale nakoniec budú pokračovať s Aston Martinom. Pre Aston Martin je to naozaj skvelé, pretože všetci vieme, že Honda má dobrý motor,“ dodal Max.

Súvisiace články