logo F1online.sk

Podľa Ricciarda by mal Abiteboul znervóznieť, prichádza Monza

Daniel Ricciardo
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala31. 8. 2020

Cyril Abiteboul nebol ďaleko od toho, aby musel po pretekoch zamieriť do tetovacieho štúdia nechať sa trochu vyzdobiť. Daniel Ricciardo totižto skončil na štvrtej priečke, len jednu pozíciu za pódiom, o ktoré sa so šéfom tímu stavil. Austrálčan avizuje, že Abiteboul by sa mal začať obávať, keďže na víkend sa chystáme do Monzy, v ktorej by mal byť Renault ešte lepší.

A že “zemiakové” štvrté miesto nebola žiadna náhoda potvrdil Esteban Ocon finišujúci za ním. Renaultu trate s nízkym prítlakom svedčia. Netreba pritom pochybovať o tom, že v Monze nasadia tímy ešte radikálnejšie balíky.

“Myslím si, že by mal byť dosť nervózny,” zasmial sa Daniel Ricciardo po otázke, aké veľké starosti by si mal Abiteboul robiť. Ak totižto Austrálčan získa pódium, Abiteboul si bude musieť nechať spraviť tetovanie. “Práve som ho videl. Povedal som mu, aby sa mal nasledujúcich sedem dní na pozore.”

“Minimálne vlani bola pre nás Monza ešte silnejším okruhom. A ak budeme ešte silnejší, tak pred nami je už len pódium. Nepredbieham, resp. tím nepredbieha, ale myslím si, že do Monzy môžeme ísť sebavedomo a s ambicióznymi cieľmi,” zastrája sa bývalý jazdec Red Bullu.

Pravidlá stávky sú jednoduché. Ak Ricciardo získa spomínané pódium, vyberá dizajn Cyrilovho tetovania. Abiteboul si však môže vybrať, na ktorú časť tela toto umelecké dielo poputuje. Ricciardo sa už v nedeľu zabával na tom, že sa na sociálnych sieťach objavili upravené fotografie Cyrila Abiteboula.

“Videl som nejaké upravené fotky s Tysonovým tetovaním na Cyrilovi,” naráža na tetovanie Mika Tysona nad ľavým okom. “No myslím, že on si vyberá umiestnenie, takže to určite nebude na jeho tvári! Nebol by som taký krutý a dal by som mu gumenú kačičku alebo niečo také. Niečo mu vymyslím, nech má na to dobré spomienky.”

“Možno niečo s miestom, kde to pódium príde. Môže to byť okruh alebo to mesto. Uvidíme. Alebo topánku, shoey! Vybavíme to, keď to bude aktuálne, ale určite budem zaplavený nápadmi,” usmieval sa Honey Badger.

Austrálčan v rozhovore pre Sky Sports uviedol, že keď sa Renault dočká vysnívaného pódia, zrejme bude zatienené práve Abiteboulovým tetovaním. Nemohlo to prísť už tento víkend?

“Myslím si, že keby Gaslyho a Pérezova stratégia nerozdelila mňa a Maxa, tak by som v tom poslednom stinte Maxovi stíhal,” zamyslel sa Ricciardo. Keďže AlphaTauri a Racing Point nezastavili, ešte pár kôl sa udržali na štvrtom a piatom mieste. “Odtrhol sa, pretože my sme pri tej inej stratégii stratili nejaký čas. Ku koncu sme tú veľkú medzeru ale poriadne stiahli. Ak v Monze pôjde všetko dobre, mali by sme byť konkurencieschopní.”

Galéria

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
© Pirelli Motorsport 1/58