logo F1online.sk

Binotto si myslí, že Vettel bude pokračovať

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 5. 2020

Ferrari vstúpi do sezóny 2021 s najmladšou jazdeckou dvojicou za vyše päťdesiat rokov. Za posledné dva roky sa politika Scuderie v tejto oblasti obrátila o 180 stupňov. Rozchod tímu so Sebastianom Vettelom však bude ešte dlho diskutovanou témou, rovnako tak jeho pokračovanie vo Formule 1.

„Myslím, že to pre obe strany bola tá správna vec,“ povedal boss Scuderie Mattia Binotto v nedávnom rozhovore pre Sky Sport Italia. „Len Seb vie, čo bude robiť v budúcnosti. Je to skvelý pilot a určite sa rozhodne správne.“

„Strávil vo Ferrari šesť rokov a tento tím má v jeho srdci špeciálne miesto. Máme s ním dobrý vzťah, aj keď ten nemusí byť po našou rozchode samozrejmosťou, no obe strany chápu dôvod tejto zmeny,“povedal Binotto trochu tajomne.

Nemcova budúcnosť je nateraz zahalená rúškom tajomstva. Carlosa Sainza v McLarene nahradí Daniel Ricciardo, pre Sebastiana tak zostali tri reálne možnosti, Renault, Mercedes alebo koniec kariéry, prípadne neplatené voľno. O týchto alternatívach budeme v najbližšej budúcnosti určite živo diskutovať. Nateraz nemáme mnoho indícií, s ktorými by sme mohli operovať.

„Myslím, že Seb je naďalej tomuto športu plne oddaný. Bude sa chcieť vrátiť, aj keď prídu veci, nad ktorými bude premýšľať,“ dodal švajčiarsky rodák.

Scuderia v sezóne 2021 staví na veľmi mladú jazdeckú zostavu. Niečo podobné sa v Maranelle nestalo vyše polstoročia, naposledy malo Ferrari taký mladý tandem ešte v roku 1968, kedy červené farby hájili Chris AmonJacky Ickx.

„Mali sme dosť času premýšľať nad týmto rozhodnutím a s našou voľbou sme spokojní,“ vyhlásil Binotto. „Za ten čas sa svet zmenil a museli sme sa na budúcnosť Formuly 1 pozrieť z inej perspektívy. Prišla nová výzva, s ktorou sa všetci musíme popasovať. Veríme, že sme si vybrali toho správneho človeka, ktorý náš tím doplní.“