logo F1online.sk

Kedy príde koniec Neweyho či Verstappena? Odpovedá Christian Horner

Max Verstappen, Adrian Newey a Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 4. 2023

Je zrejmé, že najväčšie opory Red Bullu tu nebudú večne a aj táto dynastia raz dôjde k svojmu koncu. Ako dlho to však potrvá? Ako dlho zotrvajú vo Formule 1 Adrian Newey či Max Verstappen? Veď prvý menovaný s koncom svojej kariéry v F1 už koketoval a druhý taktiež povedal, že jeho súčasná zmluva s Red Bullom by mohla byť poslednou. Vešteckú guľu v reakcii na možné špekulácie pohladil aj šéf stajne Christian Horner.

Newey rozhodne nemladne. Vo Formule 1 zažil dlhú a úspešnú kariéru a aj sám Horner pred časom povedal, že pre pretekársky tím v súčasnosti pracuje tak trochu na polovičný úväzok. Mohlo by to predznamenať jeho koniec a odchod do dôchodku či za ďalšími výzvami?

„Jeho srdce stále patrí Formule 1 a tomuto tímu je oddaný,“ prehlásil pre britskú televíziu Sky Sports Christian Horner. „Nehovoríme o zmluvách alebo ich dĺžke, podstatné je, že tu s nami bude ešte po mnoho rokov.“

„V tomto padoku budú vždy kolovať špekulácie, taká je skrátka povaha Formuly 1.“

„Je však dôležitou a populárnou súčasťou tímu. Je skvelé, že s ním môžeme počítať na dlhé roky. Zároveň sa pritom zapája aj do ďalších našich aktivít,“ dodal Horner.

Ten vyriekol aj svoj ortieľ nad budúcnosťou Maxa Verstappena. Tu však hovoríme o veľmi vzdialených rokoch. Holanďan má platnú zmluvu až do konca sezóny 2028. Vo veku 25 rokov pritom určite nepatrí do dôchodku. Sám však pred časom povedal, že jeho aktuálny kontrakt môže byť vo Formule 1 posledný. Rád by si vraj vyskúšal aj ďalšie kategórie.

„Max je nezávislý a robí si veci po svojom. Je veľmi pevný vo svojich názoroch a pohľadoch na svoj život. Veľmi dobre vie, čo chce,“ povedal Horner.

„Ja ho nevidím ako ďalšieho Fernanda Alonsa, ktorý vo veku 41 alebo 42 rokov naďalej preteká vo Formule 1. Jeho najväčšou láskou a vášňou je však pretekanie. Keď nebude pretekať na trati, tak bude pretekať vo virtuálnom svete, bude pretekať v cestovných autách len pre zábavu, a podobne.“

„Bude teda pokračovať vo svojej vášni, ale myslím si, že nikto nedokáže povedať ako dlho. Na to musí každý pretekár prísť sám,“ uzavrel šéf Red Bullu.

Súvisiace články