logo F1online.sk

Tost: S otcovou pomocou by Mick neprišiel o miesto vo Formule 1

Franz Tost
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 4. 2023

Túto myšlienku vyslovila za krátku dobu už tretia popredná osobnosť Formuly 1. Ralfa Schumachera a Tota Wolffa napodobnil aj Franz Tost. Aj ten si myslí, že keby mal Mick Schumacher po svojom boku otca, jeho osud by bol iný.

Za ostatný rok nebol za svoju rétoriku kritizovaný len šéf Haasu Günther Steiner, ale trochu tej kritiky si nenápadne „zlizol“ aj manažment Micka Schumachera. Ten vlani prišiel o svoje miesto vo Formule 1 a aj keď výkony Nica Hülkenberga ukazujú, že v Haase sa možno nemýlili, podľa šéfa AlphaTauri Franza Tosta sa mohli dejiny písať inak, nebyť osudovej lyžovačky na konci roka 2013.

„Teraz by sme sa mohli o mnohom porozprávať a väčšinu času myslím na to, aké by to bolo úžasné. Dal by som za to úplne všetko,“ znela smutná spoveď Micka Schumachera vo filme venovanom jeho otcovi.

Bohužiaľ tým zároveň priznal, že nemôže rátať s otcovou pomocou a podporou. Dnes môžeme len s poľutovaním premýšľať, čo všetko by bolo inak, keby bol Michael schopný vrátiť sa do padoku a pracovať. Podľa šéfa AlphaTauri Franza Tosta by diametrálne odlišne vyzerala aj kariéra jeho syna.

„Je škoda, že Mick nedostal šancu ukázať sa v rozhodujúcom treťom roku svojej kariéry,“ povedal Rakúšan v rozhovore pre nemecký SPORT1. „Rád by som s ním pracoval, ale vždy bol jazdcom akadémie Ferrari a tým pádom sme mu nevenovali pozornosť.“

„Zaslúži si miesto vo Formule 1 a, mimochodom, súhlasím s jeho strýkom Ralfom, keby mal Mick po svojom boku otca, stopercentne by sme ho naďalej videli vo Formule 1,“ prehlásil Tost.

Nebol to pritom len Ralf, ale aj Schumacherov súčasný šéf Toto Wolff, ktorý sa trochu netradične – aj keď nepriamo – oprel do spôsobu komunikácie Günthera Steinera. „Myslím si, že keby bol Michael po boku svojho syna počas jeho dvoch rokov v Haase, Steiner by si nedovolil takto zaobchádzať s Mickom!“ prehlásil Wolff rozhodne.

Na druhej strane, aj keď Mick nemal pri sebe svojho otca, stále mal okolo seba veľmi schopných ľudí, vrátane niekdajšej Michaelovej manažérky Sabine Kehmovej. Práve títo ľudia zrejme mohli pri komunikácii s verejnosťou urobiť viac, aj keď v skutočnosti nevieme, ako to vyzeralo za oponou.

„Všetko by bolo inak už len kvôli Michaelovej osobnosti. Nechcem kritizovať ľudí v Mickovom okolí, ale keď so šéfom tímu prehovorí sám Michael Schumacher, tak sa debata posunie na úplne odlišnú úroveň,“ myslí si Tost.

„Našťastie je teraz Mick tretím pilotom Mercedesu. Musí skrátka pokračovať v tvrdej práci a dúfať, že sa mu naskytne nejaká príležitosť – a chopí sa jej. Som presvedčený, že sa mu to podarí,“ dodal Tost.

Súvisiace články