logo F1online.sk

Je Hamiltonov prestup do Ferrari reálny? Podľa Herberta hrá v jeho neprospech pokročilý vek

Lewis Hamilton, kryty motora, číslo 44
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 4. 2023

Lewis Hamilton sa síce dušuje, že by chcel v Mercedese zotrvať aj naďalej, no novú zmluvu akosi nie a nie podpísať. Kam inam by však Brit mohol zamieriť? Do Red Bullu? Christian Horner sa vyjadril, že o angažovaní sedemnásobného majstra sveta neuvažujú. Do Aston Martinu? Opätovné spojenie s Alonsom či nahradenie Strolla nepripadá do úvahy. A čo Ferrari? Aj to znie ako sci-fi. Podľa Johnnyho Herberta však najmä preto, že úspech so Scuderiou by neprišiel zo dňa na deň – a neklamme si, Hamilton už nie je „športovo“ najmladší.

Po neúspešnej vlaňajšej sezóne zaostáva Mercedes za očakávaniami aj v tomto roku. V tímovej súťaži mu patrí len tretia priečka a v doterajších troch pretekoch zaznamenal iba jedno pódium.

Lewis Hamilton síce tvrdí, že v iných, než vo farbách Mercedesu, sa už vo Formule 1 nepredstaví, no v prípade nenaplnených ambícií môže svoj postoj veľmi rýchlo prehodnotiť – aspoň to si myslí Johnny Herbert.

„Predpokladám, že to [či zostane alebo odíde z Mercedesu, pozn. red.] závisí od toho, ako na tom bude Mercedes,“ nechal sa počuť bývalý pretekár Lotusu, Benettonu či Sauberu pre Standard Sport.

„Môže Mercedes opäť vyhrávať? Ak sa im nebude dariť, Lewis bude aj naďalej hladný po úspechoch a bude cítiť, že toto už viac nie je miesto pre neho, kam pôjde?“

Napriek tomu, že by časť fanúšikovskej obce rada videla Hamiltona vo Ferrari, Herbert považuje jeho prestup do Maranella za nepravdepodobný. Historicky najúspešnejšiemu pretekárovi vo Formule 1 už totižto ťahá na štyridsať a so Scuderiou to bude beh na dlhé trate.

„Išiel by do Ferrari? Chce tam ísť? Cíti, že tam získa majstrovský titul?“ klade si otázky Herbert.

„Domnieva sa, že by mohol do Ferrari pritiahnuť ľudí z Mercedesu a priniesť energiu ako svojho času Michael Schumacher, postarať sa o zmenu a nasmerovať tím na víťaznú cestu? Problémom je čas, ktorý si to vyžaduje,“ dodal víťaz troch veľkých cien.