logo F1online.sk

Vettel ako náhrada za zraneného Strolla? Pokušenie bolo veľké, ale neoslovili sme ho

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 3. 2023

Pamätáte si ešte na ten mediálny humbug v čase predsezónnych testov a pred úvodnou Veľkou cenou Bahrajnu? Možno najsledovanejšou témou bol vtedy návrat Sebastiana Vettela a v médiách kolovali najrôznejšie špekulácie. O niekoľko týždňov neskôr to šéf Aston Martinu Mike Krack dal na pravú mieru.

Vettela oslovili, ale ten odmietol; Vettela neoslovili a ani neoslovia; Vettel je pripravený naskočiť; Vettel s rodinou cestuje v karavane po Európe a nedá sa zastihnúť. To všetko kolovalo po internete počas týždňa pred štartom novej sezóny.

V Aston Martine sa nakoniec rozhodli, že až takú veľkú mediálnu pozornosť a publicitu nepotrebujú, takže nakoniec „zarezali“ celý mediálny priestor jednoznačným stanoviskom, ktorým určili za potenciálneho náhradníka za Lanca Strolla rezervného pilota stajne Felipeho Drugovicha.

Bola však na stole možnosť posadiť do auta Vettela? To pre podcast F1 Nation objasnil šéf Aston Martinu Mike Krack.

„Boli sme v pokušení, stopercentne,“ priznal Luxemburčan. „Ale neurobili sme to, pretože si Sebastiana veľmi vážime a keď sa už rozhodol odísť, tak by podľa mňa nebolo správne žiadať ho o niečo také.“

„Chceli sme rešpektovať jeho stanovisko a nechceli sme ho vystaviť nepríjemnej situácii,“ dodal Krack.

Šéf Aston Martinu tiež priznal, že ich bývalá opora zostáva s tímom v kontakte a Sebastian Aston Martinz pogratuloval k bahrajnskému pódiu.

„Začiatkom roka sme boli v kontakte a Sebastian nám potom ako správny džentlmen pogratuloval k nášmu prvému pódiu v Bahrajne,“ povedal Krack.

„Odkázali sme mu, že je to aj jeho zásluha, pretože nás v posledných dvoch rokoch skutočne posunul o krok vpred. Posunul nás v mnohých oblastiach, takže určite má svoj podiel na tom, ako sme na tom teraz.“

„S rozhodnutím odísť do výslužby však bol spokojný. Nič neľutoval, pretože v tom čase urobil veľmi uvedomelé rozhodnutie a myslím si, že vzájomný rešpekt medzi ním, tímom a mnou sa ukázal aj pri jeho gratulácii nám všetkým. Veľmi si to vážime a tlmočil som to celému tímu,“ dodal Krack.