logo F1online.skF1online.sk

Ticktum v Sao Paule „skosil“ Dennisa: Hlupák, ktorý žije vo vlastnom svete

Dan Ticktum
© Twitter/NIO 333
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2023

Okrem sezóny Formuly 1 sa nám naplno rozbehol aj elektrický šampionát Formula E. Tá mala tento víkend v brazílskom Sao Paule na programe piate podujatie sezóny 2022/23. Zvíťazil Mitch Evans na Jaguare, ale veľa pozornosti na seba strhol svojím neúspešným manévrom aj notoricky známy pilot tímu NIO 333 Dan Ticktum.

Ten v Brazílii zostrelil z trate jazdca Avalanche Andretti a druhého muža celkového poradia Jakea Dennisa. Titulové ambície britského pretekára utrpeli v sobotu nemalý šrám, keď ho v 13. kole zostrelil z trate veľmi optimistickým manévrom Dan Ticktum.

Mladý britský pretekár je vo svete motoršportu známy svojimi výčinmi ako na trati, tak mimo nej. Tento víkend mu do pomyselnej zbierky pribudol ďalší. Posúďte sami.

Niet preto divu, že nevinný pilot amerického tímu nemal na adresu svojho súpera veľa pekných slov a po pretekoch sa nenechal dvakrát núkať, keď bol vyzvaný, aby počínanie svojho súpera komentoval.

„Už druhé podujatie za sebou si jazdím vlastné preteky, keď nejaký hlupák sto metrov za mnou zabudne brzdiť a zostrelí ma,“ rozčuľoval sa po pretekoch Jake Dennis.

„Je to také typické, už naozaj neviem, čo mám robiť. Nechápem, čo si vôbec myslel, že robí. Videl som palubné zábery a vyzerá to, akoby žil vo vlastnom svete. Som na Dana dosť nahnevaný.“

„Veľmi to bolí. Strávili sme s tímom týždeň prípravou, veľa sme pracovali za oponou a pripravili sa len preto, aby nejaký čudák zabudol brzdiť. Je to smiešne,“ dodal Dennis.

Férovo však treba povedať aj to, že Ticktum sa po pretekoch zodpovednosti nevyhýbal, aj keď k tomu nezabudol pripojiť klasickú „pretekársku výhovorku“ a posťažoval sa na brazílsky asfalt. Iróniou osudu je, že pilot tímu NIO preteky nakoniec dokončil, kým jeho nevinný súper musel odstúpiť.

„Skrátka to nešlo zastaviť. Tento povrch, ktorý pred víkendom položili… Na nagumovanej časti ideálnej stopy to bolo v poriadku, ale keď sa dostanete mimo, tak… Chápete, ja som brzdil, dokonca skôr než súper, ktorého som sa snažil predbehnúť, ale auto skrátka nezastavilo,“ pokrčil plecami po pretekoch Ticktum.

„V kombinácii so skutočnosťou, že mimo ideálnu stopu je trať špinavšia… Za celú svoju pretekársku kariéru som nič podobné nezažil, jednoducho to nechcelo zastaviť. Ak stretnem Dennisa, tak sa mu určite ospravedlním, pretože som to naozaj nechcel urobiť,“ dodal Ticktum.

Súvisiace články

Diskusia