logo F1online.sk

Ticktum: Teraz sa už do F1 asi nedostanem

Dan Ticktum
© Twitter/Formula 2
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2021

Veľkým snom Dana Ticktuma bolo prebojovať sa do Formuly 1. Z pohľadu výkonov si pekne dláždil cestu k svojmu cieľu, no svojím temperamentom a častokrát neuváženým konaním si túto cestu aj poriadne predlžoval. Dnes uznáva, že jeho púť sa zrejme skončila.

Ticktuma si po jeho návrate do motoršportu osvojil Red Bull, ktorý s ním však v roku 2019 ukončil spoluprácu podobne, ako to pred Veľkou cenou Maďarska spravila aj jazdecká akadémia Williamsu. Dôvodom mala byť doposiaľ nešpecifikovaná sťažnosť tretej strany na britského jazdca.

Svoju povesť si nevylepšil ani cez víkend, keď si vyhliadol Nicholasa Latifiho a všetkým veľmi jasne odkázal, že podľa neho nemá vo Formule 1 čo hľadať. Na sociálnej sieti sa vyhol ospravedlneniu. Ľuďom len chcel vysvetliť, že “incident s Latifim” sa odohral až po jeho vyhadzove, a preto nebol skutočným dôvodom jeho odchodu.

V tomto roku Dana Ticktuma čakajú ešte štyri podujatia vo Formule 2. “Stále pretekám v F2. Všetko bude závisieť od toho, čo budú chcieť robiť sponzori. Či v tejto sezóne budem pokračovať, bude záležať na peniazoch. Pretože, keďže som realista, do Formuly 1 sa dnes už zrejme nedostanem. Otázka teda je, aký majú sponzori cieľ?”

Pilot tímu Carlin sa k fanúšikom prihovoril prostredníctvom streamu. Bolo na ňom vidieť, že je z toho, čo sa v posledných dňoch udialo, poriadne otrasený. Zrejme si uvedomil, že investovať viac energie do toho, aby sa udržal na uzde, by prinieslo svoje ovocie.

“Všetko je to politicky a finančne orientované,” vyhlásil Ticktum. “Proste som potreboval viac hrať túto hru. A ja som sa pri tom trápil, trápil som sa s tým byť normálny. Žiaľ, som trochu svojský.”

Dan Ticktum sa v roku 2019 vyjadril, že ak sa mu nepodarí dostať do Formuly 1, tak s motoršportom skončí. Postupom času však svoj postoj prehodnotil a teraz avizuje, že sa ešte pokúsi nájsť si miesto inde.

“Nevzdám sa. Som si istý, že niekde budem pretekať. Keď nastane ten čas, tak to budem riešiť. Dúfam však, že budem môcť pokračovať vo Formule 2. Dúfam v to. Dúfam, že túto sezónu uzavriem silnými výkonmi, to by mi otvorilo ďalšie možnosti pre budúci rok. Snáď sa budem môcť do toho pustiť,” nádejá sa 22-ročný Londýnčan.