logo F1online.sk

Bottasa “až tak netrápi”, že prišiel o pole position

Valtteri Bottas a Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 8. 2020

Štart belgických veľkých cien býva zaujímavý. Hlavne vďaka dlhej rovinke Kemmel, ktorá nasleduje krátko po štarte. A aj preto Valtteri Bottas nie je príliš sklamaný z toho, že v sobotu nemal nárok na pole position.

Valtteri Bottas odchádzal zo Španielska v ponurej nálade. Priznal, že cíti, ako sa mu šampionát vzďaľuje pred očami a aj preto bol rád, že mal pred sebou voľný víkend. Po ňom sa chcel vrátiť v plnej zbroji.

Ale zabudol si meč. Na Lewisa Hamiltona v sobotu stratil viac ako polovicu sekundy. “V samotnej kvalifikácii som mal zo všetkého OK pocity. Len v tom prvom výjazde v Q3 som v prvej zákrute prebrzdil. Nemyslím si, že som vo výjazdovom kole dostatočne zahrial svoje pneumatiky.”

To Bottasa stálo čas nielen v prvej zákrute, ale aj na celej rovinke po Eau Rouge. Tým pádom aj šancu zaútočiť na pole position. “Takže opäť to záviselo od druhého kola. Ešte stále bolo všetko otvorené a v skutočnosti to bolo čisté kolo. V prvej zákrute možno nie najlepšie, ale bolo to OK. Inak bolo kolo fajn. Mal som pocit, že som tlačil na limit. Ale tá diera je veľká. Nie som si istý tým, prečo. Ale Lewis dnes odviedol dobrú prácu.”

Fínsky pretekár hľadal aj po sobote nejaké pozitíva a jedno našiel. Trať v Belgicku ponúka dobré príležitosti na predbiehanie, a jednu by chcel Bottas využiť. Ideálne hneď na štarte.

Podľa svojich slov ho preto strata pole position tak nemrzí. “Až tak ma to netrápi, pretože viem, že druhé miesto je na štarte pomerne dobré. Do piatej zákruty je to vždy zaujímavé. Teším sa na zajtra.”

“Niečo môžete plánovať, ale nakoniec je každý štart trochu iný,” pokračoval Bottas. “Pozrieme sa na všetky naše štarty z minulých rokov a pokúsime sa z toho niečo naučiť, aby sme boli pripravení na všetky situácie. Ale treba ísť aj podľa inštinktov. Pokúsime sa nájsť spôsob, ako to trochu spestriť.”