logo F1online.skF1online.sk

Alonso nechce odhadovať formu Aston Martinu: Stále na tom nie sme ideálne

Fernando Alonso
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 3. 2023

Bude najbližším súperom Red Bullu v Džidde Aston Martin? Pri pohľade na piatkové jazdy v Džidde to tak vyzerá, ale taký Fernando Alonso sa podobných myšlienok stráni. Sústredím sa len na jazdu, odkázal svetu.

Nezabúdajme, že Aston Martin bol vo voľných tréningoch vysoko aj v Bahrajne, ale potom v kvalifikácii nestíhal za najlepšími. Na druhej strane, rozhodovať bude opäť pretekové tempo, a to bolo v Sachíre a aj v piatok v Džidde sľubné. Alonso sa však odmietol púšťať do akýchkoľvek dohadov.

„V Bahrajne sme boli v piatok na prvom mieste a potom v kvalifikácii až na piatom, takmer dokonca na šiestom. Nikdy neviete a uvidí sa až v sobotu,“ povedal po piatku Alonso.

„Vyskúšali sme, čo sme chceli vyskúšať. Myslím si, že auto stále nie je ideálne vyvážené, takže potrebujeme cez noc nájsť trochu viac priľnavosti, ale zatiaľ je to dobré; bol to dobrý začiatok,“ dodal dvojnásobný majster sveta.

Aston Martin síce v Bahrajne v kvalifikácii Ferrari podľahol, ale v pretekoch bol rýchlejší. Aj v Saudskej Arábii vyzerajú byť zelené monoposty druhé najrýchlejšie po Red Bulle. Z úst Fernanda by ste však niečo také nepočuli.

„Neviem na to odpovedať, skrátka nemám potuchy. Len jazdím a až kvalifikácii uvidím, ako som skončil. Máme veľa voľných tréningov a veľa dní medzi pretekmi, počas ktorých môžu tímy analyzovať dáta a vy vytvárať najrôznejšie odhady a predikcie. Taká je krása Formuly 1. Pre jazdcov a tímy je však ťažké čokoľvek vyčítať na základe výsledkov voľných tréningov,“ povedal Alonso.

Viac svetla do tohto prípadu nevniesol ani jeho tímový kolega Lance Stroll, ktorý stále dobieha zameškané predsezónne testy a naďalej bojuje s nie úplne zdravým telom.

„Zdá sa to byť v poriadku, síce ma to stále trochu bolí, ale nič hrozné,“ povedal na margo svojich zranení kanadský pretekár.

„Jazdiť tu je vždy zábava. Tento okruh vám dodáva množstvo adrenalínu a rýchlosti. Užil som si to, ale musíme na to naďalej tlačiť a pokúsiť sa nájsť nejaký čas pred sobotou.“

„Zdá sa to byť dosť tesné, dokonca aj Alpine vyzerá byť rýchly. Myslím si, že to bude tesné a samého ma prekvapil pohľad na ich tempo. Som si istý, že aj Ferrari bude v sobotu vpredu, takisto Mercedes nevyzerá zle, takže uvidíme,“ dodal Stroll.

Súvisiace články

Diskusia