logo F1online.sk

V treťom tréningu najrýchlejší Hamilton, Ocon a Norris. Strádanie Ferrari pokračuje

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 8. 2020

Tretí tréning pred veľkou cenou Belgicka nám priniesol vskutku zaujímavé výsledky. Najmä časy v záverečných minútach, kedy tímy simulovali kvalifikáciu sú pomerne pozoruhodné, hoci situáciu výrazne komplikovala premávka na trati.

Najrýchlejší čas zajazdil v sobotu dopoludnia Lewis Hamilton, ktorý podčiarkol rolu Mercedesu ako hlavného favorita víkendu. Druhý skončil Esteban Ocon, ten si na rozdiel od mnohých ďalších dokázal nájsť na trati voľné miesto a predviedol silu, ktorú Renault na týchto „low-drag“ okruhoch má. Tretí finišoval Lando Norris.

Niektorí ostatní piloti doplatili v záverečnom pokuse na premávku, sú nimi najmä štvrtý Valtteri Bottas či piaty Max Verstappen. Inak tréning prebiehal v pokojnom tempe.

Pokoj však určite nepanuje v garáži Ferrari. Scuedria sa síce v porovnaní so včerajškom nepatrne zlepšila, ale len z pohľadu času na kolo. Postavenie na live-timingu je naopak ešte hrozivejšie. Vo Ferrari pridali pred sobotou (minimálne na monopost Charlesa Leclerca) niektoré aerodynamické prvky v snahe zlepšiť prítlak a tým aj časy v druhom sektore, no to sa zatiaľ minulo nejakému radikálnemu účinku. Leclerc sobotné dopoludnie zakončil na sedemnástom, Vettel dokonca poslednom(!) mieste.

Paradoxom opäť je, že Ferrari vôbec nestráca toľko na rovinkách. Leclercov čas v prvom sektore bol lepší, než časy Mercedesov či Red Bullov. Kritický je technický druhý sektor, kde si Scuderia pred víkendom naopak verila. Tam strata na najlepších osciluje v rozmedzí od jednej a pol do dvoch sekúnd.

Formula 1