logo F1online.sk

Wolff je stále vo forme: 30-bodový náskok je nič

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 8. 2020

Azda už ani najskalnejší fanúšikovia Red Bullu neveria, že by sa Maxovi Verstappenovi mohlo podariť zviesť majstrovský súboj s Lewisom Hamiltonom. Toto Wolff však trvá na svojom; Verstappen je veľmi blízko a náskok, ktorý momentálne Hamilton má, nič neznamená.

Max Verstappen by musel nájsť o 37 bodov viac ako Lewis Hamilton, aby sa dostal na úroveň úradujúceho majstra sveta. To podľa Wolffa nie je vôbec také nepredstaviteľné. “Ešte stále nás bude čakať desať pretekov,” počítal v Belgicku šéf Mercedesu. “To znamená, že pilot môže získať maximálne až 250 bodov (spolu s extra bodmi za najrýchlejšie kolá 260, pozn. red.).”

“My máme 30-bodový náskok. To je nič,” varuje 48-ročný Viedenčan, ktorého tím vyhral päť zo šiestich tohtoročných pretekov. “Vždy sme si uvedomovali, že nebude stačiť sa len oprieť a povedať, že to bude jednoduché.”

Mercedes je favoritom v Belgicku a bude aj v Monze, a to vďaka vynikajúcej pohonnej jednotke. Výsledky z piatkových tréningov však dominanciu strieborných šípov nepotvrdili, čo je voda na mlyn Tota Wolffa.

“Vždy sme sa na Red Bull pozerali ako na silného súpera. A opäť to v piatok potvrdili,” zdôrazňuje Toto Wolff. “Oni mali najrýchlejšie auto na jedno kolo, ale aj v dlhých jazdách. Musíme to brať veľmi vážne.”

Na druhej strane však nemôže poprieť, že v piatok sme ešte v podaní Mercedesu nevideli všetko. “Určite sme zbytočne nepodstupovali žiadne riziko. Ale nemáme ani garanciu, že budeme vpredu v nedeľu popoludní.”