logo F1online.sk

Vettel hodnotí “ťažký deň”, s autom sa ani v Belgicku neskamarátil

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala28. 8. 2020

Čierna séria Ferrari pokračuje aj v Belgicku. Okruh Spa-Francorchamps pred rokom náramne vyhovoval autu Scuderie, no teraz patrí k tomu najhoršiemu, čo v tohtoročnom kalendári je pre taliansky tím pripravené. Sebastian Vettel ani nebol prekvapený z toho, akú stratu s Leclercom nabrali.

Kým pred rokom si Ferrari po piatku odnášalo dve tréningové víťazstvá — a to nie hocijaké, v oboch na konkurenciu získalo okolo deväť desatín —, tento rok akurát tak dva debakle. Ferrari medziročne spomalilo o 1,3 sekundy.

“Neporovnával som to s minulým rokom, ale asi to nie je žiadne prekvapenie,” vyslovil sa po piatku Sebastian Vettel. Nemec stratil na víťazný Red Bull takmer dve sekundy. “Aj na iných podujatiach to bolo takéto.”

“Myslím si, že sme mali ťažký deň. S autom sa jazdilo ťažko. Asi to značí, že na tom nie sme tak, ako by sme mali. Momentálne skúmame možnosti po stránke nastavení. Dnes popoludní sme toho veľa vyskúšali. Reštartujeme sa, skúsime to opäť. Skúsime niečo iné. Som si istý, že zajtra to bude o trochu lepšie,” nádejá sa víťaz VC Belgicka z ročníkov 2011, 2013 a 2018.

Predpoveď počasia na víkend hlási, že by v nedeľu mohlo aj zapršať. To tímom sťažuje už beztak náročné rozhodovanie sa o tom, koľko prítlaku nasadiť. V pretekoch sa viac prítlaku zíde kvôli pneumatikám či práve kvôli možnosti dažďa, no na druhej strane tým utrpí rýchlosť v kvalifikácii a na rovinkách.

Podľa Vettela by nejaké spŕchnutie nemuselo Ferrari uškodiť. “Myslím, že nejaké ukážky mokrých podmienok sme videli už v Rakúsku a v tréningu v Maďarsku. Nebudeme to mať najľahšie, ale vždy je tu šanca, že sa všetko premieša. Uvidíme, ako to dopadne.”