logo F1online.sk

Ricciardo mal taký dobrý piatok, že ho dobré umiestnenie ani neprekvapilo

Daniel Ricciardo – Renault zozadu
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala28. 8. 2020

Výsledkovú listinu s jazdcami v takom poradí, v akom skončili po druhom belgickom tréningu, nevidíme veľmi často. Na čele skončil Max Verstappen a za ním jeho niekdajší kolega Daniel Ricciardo. Austrálčan tvrdí, že nešlo o náhodu; s nastavením svojho monopostu bol veľmi spokojný.

Ricciardovi chýbalo na Maxa Verstappena len 0,048 sekundy. Rovnako veľký náskok mal pred tretím Lewisom Hamiltonom na Mercedese. “Bol to ďalší dobrý druhý tréning, ako sa to už opakuje niekoľko posledných podujatí. Avšak, práca nás čaká zajtra, a vtedy sa to bude počítať.”

Austrálčana zabrzdila len porucha, kvôli ktorej odparkoval svoj monopost na rovinke Kemmel. Podľa Renaultu sa objavili problémy s hydraulikou, no napokon sa nič nepoškodilo. “Dnes sme boli silní, dokonca aj s tou poruchou na konci. Kvôli bezpečnosti som auto odstavil. V piatok nemá žiaden zmysel riskovať mechanické problémy.”

“Naše jazdy s malým množstvom paliva boli dobré. Už počas kola som mal dobrý pocit. Niekedy proste viete, že auto funguje. Vedel som, že to bol konkurencieschopný výkon a ani ma neprekvapilo, že som bol tak vysoko. Mali sme dobrý deň a určite sme počas neho veľa vecí pochopili,” zhrnul svoj piatok Ricciardo.

Ricciardovmu kolegovi Estebanovi Oconovi chýbala rýchlosť, ale aj tak sa v oboch tréningoch dokázal umiestniť v rámci prvej desiatky. Stalo sa tak aj s pomocou tímov s pohonnými jednotkami od Ferrari, ktoré sa v žiadnom piatkovom tréningu v TOP 10 nepredstavili.

“Dnes to bolo slušné, ako tím vyzeráme byť konkurencieschopní. Po Barcelone sme spravili dobrý pokrok a s dnešnými jazdami som spokojný. Veľa vecí sme dnes pochopili, a tie budeme chcieť využiť zajtra a v nedeľu,” vysvetľoval Esteban Ocon. “Pred kvalifikáciou to určite vyzerá sľubne. Veľmi dobre sa pozerá na to, keď máte vedľa svojho mena ružový sektor — ukazuje to, že máme rýchlosť.”

“Z dlhých jázd sa ťažko niečo číta, predovšetkým kvôli červenej vlajke. Možno uvidíme, že niektorí budú v treťom tréningu jazdiť s natankovanými autami, aby dobehli tento nedostatok jázd,” doplnil.