logo F1online.sk

Druhý tréning pre Verstappena, Ricciardo a Hamilton za ním

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2020

Druhý voľný tréning prebiehal v podobne pokojnom tempe, ako ten prvý. Tímy pokračovali v zbieraní a dát a testovaní. Najrýchlejším mužom popoludnia sa stal Max Verstappen.

Ten nechal za sebou druhého Daniela Ricciarda a tretieho Lewisa Hamiltona. Austrálčan však predsa len končí svoje piatkové účinkovanie s vráskami na čele. V záverečnej polhodine mu totiž jeho Renault vypovedal službu. Podľa stanoviska tímu sa má jednať o problém s hydraulikou. Najlepšiu päťku uzavreli Alex Albon a Sergio Pérez.

Nebol to však len Ricciardo, ktorý mal technické problémy. Ťažký víkend majú aj v tíme Haas, ktorý vynechal takmer celý prvý tréning a monoposty americkej stajne sa v tom druhom dostali na trať až v záverečnej polhodine. Tím potvrdil, že Kevin Magnussen dostane po zvyšok víkendu úplne nové komponenty pohonnej jednotky. Jedná sa vôbec o prvú výmenu v podaní dánskeho pretekára.

V trápení pokračuje aj Scuderia Ferrari. Jej piloti sú po druhom tréningu hlboko v poli, Charlesa Leclerca nájdeme na pätnástom a Sebastiana Vettela dokonca na sedemnástom mieste. Rýchlejší boli dokonca aj piloti zákazníckeho tímu Alfa Romeo. Porovnanie sektorových časov je však trochu paradoxné. Ferrari na Alfu či Williams získalo v prvom sektore, naopak stratilo v tom druhom a treťom. Mohlo by to teda indikovať, že piloti Scuderie nešli na úplné maximum.

Formula 1