logo F1online.sk

V prvom tréningu najrýchlejšie Mercedesy, tímy s motormi Ferrari v problémoch

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes-AMG F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2020

Prvý belgický tréning prebiehal v pokojnom tempe. Na trati, ani na výsledkovej tabuli nemáme žiadne prekvapenia. Na čele máme tímy Mercedes a Racing Point, ktorých dokázal rozdeliť len Max Verstappen na Red Bulle.

Najrýchlejší čas zajazdil Valtteri Bottas, druhý najrýchlejší bol Lewis Hamilton, tretí Max Verstappen. Toto trio sa nám dokázalo natesnať do jedinej desatinky, čo je na takomto dlhom okruhu vskutku pozoruhodný výsledok. Na štvrtom a piatom mieste skončili piloti Racing Pointu, v poradí Sergio Pérez – Lance Stroll. Na šiestom mieste máme druhý Red Bull Alexa Albona.

Vyložene hrozný prvý tréning majú za sebou pilotmi s pohonnými jednotkami Ferrari. Obaja jazdci Haasu si zajazdili len inštalačné kolá a zdá sa, že na oboch autách bude nutné vymeniť pohonné jednotky. Z nejakého dôvodu do prvého tréningu nezasiahol ani Antonio Giovinazzi. Z tímu sme sa dozvedeli len, že Alfu postihli technické problémy.

Hlboko v poli sú piloti Ferrari, ktorí dokázali prekonať len jazdcov Williamsu. Charlesa Leclerca máme na štrnástom, Sebastiana Vettela na pätnástom mieste. Najrýchlejším mužom s motorom Ferrari je tak prekvapivo Kimi Räikkönen.

Formula 1