logo F1online.sk

Ferrari bude na rovinkách trochu trpieť, obáva sa Leclerc

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala28. 8. 2020

Spa-Francorchamps patrí k najrýchlejším okruhom v kalendári. Predovšetkým v jeho prvom a treťom sektore sa ukáže, akú dobrú prácu odviedli jednotliví výrobcovia po motorovej stránke. Charles Leclerc si uvedomuje, že Ferrari v tomto smere zrovna neexceluje. Očakáva, že na rovinkách bude Ferrari doplácať na nedostatočný výkon.

V súboji o tretiu priečku Pohára konštruktérov to bude napínavé. Okrem Belgicka sa už o týždeň presunieme do Monzy, kde bude výkon motora ešte dôležitejší ako teraz. A keďže medzi Racing Pointom, McLarenom a Ferrari sú len jednobodové rozdiely, Ferrari môže z práve prebiehajúcej pretekovej trojičky odchádzať ako porazené.

“Nemyslím si, že by sme mali očakávať podobný výkon, aký sme predviedli minulý rok,” upozorňuje na prehnaný optimizmus Charles Leclerc, ktorý vlani v Belgicku zvíťazil. “Budeme to mať oveľa ťažšie, ale to sme aj tak vedeli. Vidíme to už od začiatku sezóny, že to máme o dosť náročnejšie.”

“Dopredu sa vždy ťažko predpovedá, kde sa ocitneme, ale ja pôjdem na maximum, aby som bol čím vyššie. Túto trať milujem, uvidíme, čo sa bude dať robiť,” povedal Monačan, ktorý z posledných pretekov v Španielsku vypadol.

Ferrari sa v Silverstone dostalo do konkurencieschopnej pozície — aspoň z Leclercovho pohľadu. Nasadilo balík s nízkym prítlakom, vďaka čomu bolo o čosi rýchlejšie na rovinkách. Takýto trik ale v Belgicku nebude fungovať; tímy už beztak jazdia s obmedzeným množstvom prítlaku.

“Nemyslím si, že je tu niečo konkrétne, čo by sme mohli spraviť. Už aj tak je to okruh, kde sa jazdí s nízkym prítlakom,” pokračuje Leclerc. “Bude to rovnaké pre všetkých. Myslím si, že budeme trochu trpieť v prvom a treťom sektore.”

“Ale aj druhý sektor je z pohľadu časov na kolo veľmi dôležitý. Dúfam, že tam na svojich súperov získame nejaký čas k dobru,” doplnil 22-ročný Monačan.