logo F1online.sk

Bottasovi bolo horúco, ale výmena kombinéz sa nechystá

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala27. 8. 2020

Valtteri Bottas sa počas pretekov v Španielsku posťažoval na to, že mu je veľmi horúco v čiernej kombinéze, ktorú pilot Mercedesu dostal na túto sezónu ako symbol boja proti rasizmu. Návrat k tradičným bielym sa aj napriek tomu nechystá, potvrdil vo štvrtok v Belgicku Valtteri Bottas.

Fínsky pretekár po pretekoch uviedol, že stratil celkovo tri kilogramy, čo je podľa jeho slov “pomerne veľa”. O časť z toho sa mali postarať čierne kombinézy, ktoré nie sú veľmi efektívne pri odrážaní slnečných lúčov, a preto mohlo byť Bottasovi veľmi teplo.

Podľa Tota Wolffa však za to, že sa Bottas necítil pohodlne, nemohla čierna farba. “Používame nové materiály,” ozrejmil po pretekoch v Španielsku. “Možno by sme sa na ne mali opäť pozrieť a nájsť nejaký kompromis, ktorý nám umožní ich vyrobiť o čosi tenšie.”

Valtteri Bottas na tlačovke potvrdil, že čierne kombinézy zostávajú, ale na druhej strane si uvedomuje aj to, že také horúce počasie sa už veľakrát nevyskytne. Ak vôbec.

“V aute bolo poriadne horúco,” pocitmi sa vrátil do Španielska Bottas. “Ako som povedal po pretekoch, neviem, či je to tým novým materiálom alebo farbou. Netuším, ale bolo mi naozaj horúco. Pokiaľ viem, tak kombinézy zostávajú, no viem aj to, že toto boli možno najhorúcejšie preteky, aké tento rok zažijeme. Malo by to byť teda OK.”

V Belgicku mu určite slnko a vysoké teploty nebudú robiť problémy. V sobotu a v nedeľu má byť pri zhruba 16 °C zamračené a hrozí aj dážď. Bottasovi okrem toho istotne behá mráz po chrbte z toho, akú má na Hamiltona obrovskú stratu, a ako málo času mu zostáva na to, aby sa vrátil do majstrovského boja.

Bottas považuje za zlomový bod v sezóne práve obdobie okolo VC Belgicka. “Samozrejme. Ak chcem zabojovať o titul, tak musím na Lewisa získať nejaké body. Dokonca aj Max je bodovo predo mnou, takže musím získať aj v porovnaní s ním. Musím ísť na to pekne jedny preteky za druhými. Nič nie je uzavreté, kým sa to neskončilo.”