logo F1online.sk

S inými tímami nerokujem, hlási Pérez po ďalšej štvrtkovej spovedi

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala27. 8. 2020

Nebyť Pérezovho koronavírusu a toto mohol byť ďalší štvrtok v už poriadne dlhej sérii mediálnych dní, ktoré by sa točili okolo budúcnosti mexického pretekára, za jeho účasti. Pérez aj naďalej neotrasiteľne konštatuje, že si je svojou pozíciou v tíme istý. Preto ani nerokuje s inými tímami.

O tom, či sa Sebastian Vettel dohodol na zmluve s Racing Pointom/Aston Martinom, sme sa podľa správ talianskych médií, ktoré sa ozvali pred VC Španielska, mali dozvedieť tento víkend. Nemecká RTL vo štvrtok ráno ale uviedla, že nič z toho sa nestane.

A tak sa na tlačovej konferencii opäť skloňovala Pérezova budúcnosť. “Myslím si, ako som už povedal predtým, že je to len otázka času,” skonštatoval Sergio Pérez na margo toho, kedy zmiznú špekulácie, ktorými sú aj so Sebastianom Vettelom opradení.

“Ja som v tomto tíme naozaj šťastný. Verím tomuto projektu a už tu nejaký čas pôsobím. Vidíme, že tento tím smeruje hore. Aj interne cítime, že všetko dobre funguje. Nevidím dôvod, prečo by sme mali niečo meniť. Nevidím dôvod na zmenu,” dôrazne pokračuje rodák z Guadalajary. “Myslím si, že na trati prežívame skvelú sezónu, a v tíme všetko dobre funguje. Nečakám žiadnu zmenu.”

Ak by Sergio Pérez o miesto prišiel, mohol by sa uchádzať o sedačku v Haase či Alfe Romeo. Zadné dvierka si ale zatiaľ nepripravuje. “Nie, od tímu dostávam informácie, že všetci chceme pokračovať. Z toho pramení aj moje sebavedomie a pokoj.”

“Toto je situácia, ktorú nemám v rukách,” dodáva Mexičan, ktorý toho skutočne nevie spraviť viac ako vyhlásiť, že v tíme zotrvá. “Preto sa tým netrápim. Koncentrujem sa na pretekanie, užívam si ho. Nech sa stane čokoľvek, nemám to vo svojich rukách, takže tomu neprikladám žiadnu pozornosť.”