logo F1online.sk

Schumacherovi sa cez zimu ozvali prví záujemcovia

Mick Schumacher
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 2. 2023

Vráti sa Mick Schumacher v roku 2024 do Formuly 1? Nespočetné množstvo jeho fanúšikov i samotný Mick by si to iste priali. Nemeckého mladíka čaká sezóna v pozícii rezervného pilota Mercedesu, z ktorej sa nebude môcť príliš ukázať, avšak ako sám priznal, nejakí záujemcovia sa mu už ozvali.

Svojimi vyjadreniami v priebehu zimy zaujal najmä šéf AlphaTauri Franz Tost, ktorý otvorene priznal, že by Micka rád mal vo svojom tíme. Nestalo sa, no možnosti na rok 2024 zostávajú otvorené. Schumacher bude „voľným agentom“ ochotným pristúpiť prakticky na čokoľvek v prípade, že dostane pretekársku sedačku. Jeho šance pritom nemusia byť vôbec malé.

„Samozrejme, nemám garantované, že sa v roku 2024 vrátim na rošt, ale som v komfortnej pozícii, môžem sa učiť a môžem túto sezónu využiť naplno, aj keď nebudem jazdiť,“ povedal Schumacher médiám pri predstavení monopostu W14.

„Som si istý, že s mojimi výsledkami v juniorských kategóriách, ale aj v F1, príležitosti prídu. V priebehu zimy už niektorí prejavili svoj záujem, takže v tomto smere nemám veľké obavy,“ priznal syn sedemnásobného majstra sveta.

Ten si bude v tomto roku plniť úlohy rezervného pilota Mercedesu a nečakajú ho žiadne povinnosti v inej sérii. Do kokpitu sa teda dostane len v prípade, že nebude môcť nastúpiť George Russell alebo Lewis Hamilton, príp. Lando Norris a Oscar Piastri, keďže paralelne bude pôsobiť aj ako „rezervista“ McLarenu.

„Môj prístup bude asi naďalej veľmi podobný. Na pretekárske víkendy budem prichádzať s pomyslením, že by som mohol jazdiť, takže sa treba udržiavať vo forme. Zároveň to však bude veľmi odlišný rok, budem sa snažiť učiť, odniesť si z tejto skúsenosti niečo a pomôcť tímu čo najviac,“ povedal Schumacher.

Súvisiace články