logo F1online.skF1online.sk

Veľkolepé predstavenie priamo na trati! Scuderia ukázala svetu SF-23

Ferrari SF23
© Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 2. 2023

Možno najočakávanejšia premiéra. Nové Ferrari je tu! Monopost s prostým označením SF-23 prišiel ako darček všetkým Tifosi práve na sviatok lásky. Scuderia sa v minulom roku vrátila do boja o víťazstvá a ako zakaždým v 70-ročnej histórii tímu, aj teraz bude mať len tie najvyššie ciele.

Roky 2020 a 2021 boli pre fanúšikov tejto tradičnej stajne poriadne trpké. Čakanie na víťazstvá sa však v priebehu minulej sezóny podarilo ukončiť. Minuloročný monopost F1-75 vrátil Ferrari tam, kam patrí, neukončil však dlhoročné čakanie na titul.

Aj v dôsledku formy a chýb stajne v priebehu minulej sezóny bude tohtoročné Ferrari iné. Najdôležitejšou zmenou je istotne výmena šéfa, keď Mattiu Binotta nahradil bývalý šéf Alfy Romeo Frédéric Vasseur. Ten je však s tímom príliš krátko nato, aby mohol o SF-23 hovoriť ako o svojom dieťati. Toto auto je dielom bývalého šéfa a preto bude veľmi zaujímavé sledovať, v akej forme sa predstaví.

Predstavenie nového monopostu bolo vskutku veľkolepé a rozhodne pamätné. Došlo k nemu verejne za prítomnosti Tifosi na tribúne, čo sa od vypuknutia globálnej pandémie nestalo. Scuderia však vo svojej veľkoleposti zašla ešte ďalej a auto predstavila priamo na trati! Charles Leclerc (vyhral v hode mincou) s ním v rámci predstavenia jazdili priamo vo Fiorane v rámci filmovacieho dňa.

Charles Leclerc sa tak s autom zviezol prvýkrát v priamom prenose priamo pred zrakmi Tifosi a celého sveta. Nechýbala dokonca ani vysielačková komunikácia.

Súvisiace články

Diskusia