logo F1online.sk

Verstappen je ako Schumacher, Hamilton či Senna. Môže vyhrať ešte veľa titulov, domnieva sa Massa

Max Verstappen
© RB/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 2. 2023

Podľa bývalého pretekára Formuly 1 a 39-sekundové majstra sveta sa úradujúci šampión Max Verstappen s dvoma titulmi neuspokojí a získa ich ešte oveľa, oveľa viac. Holanďana už teraz prirovnáva k legendám, akými sú Michael Schumacher, Lewis Hamilton či Ayrton Senna.

Verstappen síce získal svoj prvý titul majstra sveta mimoriadne kontroverzným spôsobom, no už v nasledujúcej sezóne umlčal všetkých svojich kritikov neuveriteľnými pätnástimi víťazstvami.

Verstappenova vlaňajšia dominancia uchvátila aj Felipeho Massu, podľa ktorého by Holanďan, podobne ako v minulosti Schumacher či Hamilton, mohol celému štartovému poľu v najbližších rokoch absolútne kraľovať.

„Max je fenomén. Je nesmierne sústredený, perfektne preteká a má vplyvnú úlohu v tíme, ktorý ho počúva,“ povedal Felipe Massa pre Gazzetta dello Sport. „Momentálne je to najlepší jazdec s najlepším autom a najlepším tímom.“

„Môžete ho prirovnať k Schumacherovi, Hamiltonovi a Sennovi v ich zlatých časoch. Stále môže vyhrať veľa titulov.“

Aby však Holanďan mohol aj naďalej vyhrávať, bude potrebovať mať k dispozícii víťazné auto. To, že Red Bull odvedie tradične dobrú prácu, snáď spochybňuje len málokto, ale je otázne, ako doplatí na menej času strávenom v aerodynamickom tuneli. Taktiež sa uvidí, ako si po zime s minuloročnými problémami poradili vo Ferrari či Mercedese.

„Ťažko povedať, či Red Bull doplatí na trest, ktorý dostal za porušenie rozpočtového stropu,“ uviedol Massa.

„Ferrari odštartovalo v roku 2022 dobre, ale potom malo problémy so spoľahlivosťou, taktické problémy a tiež sa chýb nevyvarovali jazdci.“

„Predovšetkým však zaostávali za pokrokom, ktorý Red Bull dosiahol počas sezóny. Veci tak dopadli tak, ako dopadli. Platí, že ak chcete vyhrať, musíte byť dokonalí,“ dodal víťaz jedenástich veľkých cien.

Súvisiace články