logo F1online.skF1online.sk

Stroll je podľa Alonsa „supertalent s majstrovským potenciálom“

Fernando Alonso a Lance Stroll
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 2. 2023

Podobne ako v prípade Pierra Gaslyho a Estebana Ocona, aj medzi Fernandom Alonsom a tímom Aston Martinom panuje pred štartom novej sezóny romantická atmosféra. My si však trpezlivo počkáme, ako budú reagovať na prvé problémy, ktoré sa určite vyskytnú a sú len otázkou času. Nateraz počúvame len slová chvály a vzájomného podlizovania.

Fernando Alonso je známy svojimi internými hrami, ale takejto vnútornej rovnováhe ani on nikdy predtým nečelil. Na druhej strane garáže totiž bude sedieť syn majiteľa stajne osobne. To je predsa len niečo iné, ako si vyšliapnuť na Lewisa Hamiltona alebo dokonca Hondu.

Keďže bude Fernandovi posielať výplatu otec jeho tímového kolegu, sme viac ako zvedaví, či dokáže zostať úplne v pokoji za každých okolností. Zatiaľ však (ako všade pred štartom sezóny) panuje dokonalá romanca.

„Lanca poznám už jedenásť rokov,“ povedal Alonso. „Stretli sme sa ešte v roku 2012, keď som jazdil vo Ferrari – vtedy bol členom akadémie tímu. Jeho otca Lawrenca poznám taktiež dlhé roky a je to môj dobrý priateľ. Niekoľkokrát som ho navštívil uňho doma v Kanade, vyskúšali sme si spolu najrôznejšie športy a užili skvelú zábavu.“

„V Lancovi má tím veľmi mladého a supertalentovaného jazdca s potenciálom stať sa jedného dňa majstrom sveta. Sledovať ho, ako to dosahuje a podieľať sa na tom, či už ako aktívny pretekár alebo nie, bude pre mňa niečo výnimočné.“

„Má rýchlosť, má talent a ukázal to už mnohokrát, zvlášť na vode. Spomínam si na Lanceovu pole position v Turecku a niektoré jeho ďalšie vynikajúce výkony na mokrej trati; na takéto výkony v náročných podmienkach musíte mať zvláštny cit pre auto,“ vysvetlil dvojnásobný majster sveta.

Ten sa svojimi ambíciami nijak netají ani pred prestupom do Aston Martinu. Hoci tento tím skončil v minulom roku až na celkovom siedmom mieste, Alonsovu túžbu po víťazstvách to nijak neotupilo.

„Tím je odhodlaný stať sa kandidátom na titul a urobí všetko, aby sa ním stal. Pre pretekárskeho jazdca sú takéto ambície lákadlom. Vidíte všetky tie investície, novú továreň, prichádzajúce talenty a chcete byť toho súčasťou,“ povedal Alonso.

„A potom je tu meno, Aston Martin, ktoré je a bude ikonou motoristického športu i automobilového priemyslu. Napísať ďalšiu kapitolu v histórii značky a stať sa súčasťou rodiny Aston Martinu ma napĺňa veľkou hrdosťou,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia