logo F1online.sk

Vasseur dementuje správy o tom, že má Ferrari 30 koní k dobru: Je to len vtip

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 1. 2023

V médiách, prevažne talianskych, sa prednedávnom objavila informácia, že Ferrari získalo počas zimy 30 koní k dobru. Túto správu následne prevzala väčšina svetových motoršportových webov, no ako sa po čase ukázalo, nebola pravdivá, čo potvrdil aj novopečený šéf Scuderie Frédéric Vasseur.

Po zavedení nových pravidiel je vývoj pohonných jednotiek v súčasnosti „zmrazený“, hoci sa výkon agregátov dá do značnej miery zvýšiť zlepšením spoľahlivosti jednotlivých komponentov.

Vasseur však poprel správy o tom, že by Ferrari získalo počas zimy exaktne 30 koní k dobru a špekulácie označil za „vtip“ médií.

„Pokiaľ ide o motor a čísla, tak môžem povedať, že neviem, odkiaľ tieto čísla podchádzajú, no ide len o vtip,“ uviedol Frédéric Vasseur.

Podľa Francúza totiž Ferrari zistí, či dosiahlo pokrok v spoľahlivosti a po výkonnostnej stránke až vtedy, keď sa o mesiac predstaví na trati v Bahrajne.

„Čo sa týka pohonnej jednotky, urobili sme určitý pokrok, no ide len o spoľahlivosť,“ povedal.

„Myslím si však, že z hľadiska výkonu sme na tom v minulom roku neboli zle, problémom bola spoľahlivosť, a tak bolo naším hlavným cieľom ju zlepšiť. Zatiaľ to vyzerá dobre, no preverí nás až trať.

„Domnievam sa, že príčinou niektorých spoľahlivostných problémov, a to neplatí len pre Ferrari, bolo poskakovanie a vibrácie. Každý bude mať v Bahrajne oveľa lepší obraz o tom, ako na tom je,“ uzavrel Vasseur.