logo F1online.sk

Wolff o novej zmluve pre Hamiltona: V zime o tom budeme hovoriť

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 12. 2022

Prestupový rok 2022 bol divoký. Síce sme nečakali žiadne veľké zmeny, ale odchod Sebastiana Vettela do výslužby spustil priam domino s množstvom nečakaných zmien, ktoré nakoniec poriadne premiešali štartovým poľom. Zmeny sa však nedotkli žiadneho z troch top tímov, čo by sa v budúcom roku mohlo zmeniť. Bez zmluvy je napríklad aj Lewis Hamilton.

Ani v nasledujúcom roku sa neočakávajú žiadne veľké prekvapenia. Lewis Hamilton je odhodlaný pokračovať a ani nevydarený rok v kombinácii s nešťastnou VC Abú Zabí 2021 v ňom nezadusili iskru vášne pre Formulu 1.

Sedemnásobný šampión vyjadril svoju túžbu pokračovať aj v nasledujúcich rokoch a Mercedes mu ju istotne s radosťou v srdci naplní. Ako povedal jeho šéf Toto Wolff, možno sa tak stane už túto zimu.

„Zoznam povinností, ktoré potrebujeme urobiť pred sezónou 2023, je pomerne dlhý,“ povedal viedenský rodák v podcaste Beyond The Grid.

„Lewisova nová zmluva však rozhodne patrí k položkám, ktoré budeme riešiť v priebehu zimy. Uvidíme, čo to prinesie, ale nemáme stanovený žiadny pevný termín,“ dodal Wolff.

Na otázku, či si je istý, že Hamilton podpíše novú zmluvu, odpovedal Toto bez zaváhania: „Rozhodne. Lewis je súčasťou tímu a tím je Lewisovou súčasťou. Neexistuje dôvod, prečo by sme nemali pokračovať,“ povedal Wolff.

Tomu sa dá veriť, keďže sme v tomto roku videli dôkazy o pravdivosti týchto tvrdení. Na druhej strane, nikdy nehovor nikdy a Formula 1 nám iba v roku 2022 ponúkla množstvo prekvapení. Šéf Mercedesu však o túžbe svojho zverenca nijak nepochybuje.

„Podľa mňa jednou z jeho silných stránok je neustály hlad. Zakaždým je dychtivý. Je to skvelý športovec, ale zároveň je nesmierne cieľavedomý a odhodlaný,“ povedal Wolff.