logo F1online.sk

Čakal som väčší tlak, hovorí Sargeant o závere sezóny

Logan Sargeant
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 12. 2022

Spojené štáty americké čakali na svojho zástupcu vo Formule 1 dlhé roky. Čakanie na prvého Američana od Alexa Rossiho nakoniec ukončil Logan Sargeant, ktorému dal, možno trochu nečakane, šancu jeho materský Williams. Dnes už bývalý šéf stajne Jost Capito jeho vymenovanie ohlásil prakticky ešte predtým, než Sargeant získal superlicenciu, takže v závere sezóny nesmel poľaviť.

Ak získa superlicenciu, tak bude jazdiť. Takéto bremeno dostal počas víkendu v Austine na plecia Logan Sargeant. Ten tak vedel, že nemôže v závere zaváhať a keď si chce splniť svoj sen o Formule 1, musí zbierať body.

„Myslím si, že som sa snažil nájsť balans medzi riskom a ziskom,“ povedal Sargeant o svojom závere sezóny. „V skutočnosti som necítil taký tlak, ako som očakával, pretože pred posledným víkendom som celkom dobre rozumel tomu, čo je v stávke a bol som s tým v pohode.“

„Vedel som, že keď náš víkend zrealizujeme a budeme mať rovnaké tempo ako po celý rok, tak všetko bude fajn. V pretekoch však bolo potrebné nájsť správny balans medzi prílišnou agresivitou a nedostatkom agresivity, keď to môžem takto povedať.“

„Myslím, že chcem zostať veľmi realistický a pri zemi. Viem, že stále mám pred sebou veľa práce,“ dodal Logan.

Na toho nevyvíjal veľký tlak ani Jost Capito a jeho materský Williams. Zisk superlicencie bolo to jediné, čo od neho v Grove žiadali. „Potreboval som skrátka podávať dobré výkony a skončiť v šampionáte niekde medzi najlepšími, čo mi zaručovalo zisk superlicencie. Myslím si, že s tímom Carlin som mal veľmi dobrú nováčikovskú sezónu, hoci sme občas nezrealizovali naše preteky tak, ako sme mali. Myslím si však, že naše tempo bolo veľmi dobré a cítim, že zvlášť sa mi podarilo poskladať moje kvalifikácie,“ povedal Sargeant.

Súvisiace články