logo F1online.skF1online.sk

V závere sezóny sa nám podarilo vrátiť späť na správnu cestu, myslí si Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 12. 2022

Sergio Pérez bude v roku 2023 ostro sledovaným mužom. Mexický pretekár má za sebou veľmi nevyrovnanú sezónu a hlavne jej prostrednú časť si Checo do vitrínky určite nedá. Rodák z Guadalajary sa však háji tým, že záver roka bol v jeho podaní opäť kvalitný.

Ani to mu však nestačilo na celkové druhé miesto, z ktorého sa napokon tešil Charles Leclerc. Jeho Ferrari síce nemalo na konci sezóny nijak oslnivú formu, ale Monačan aj tak dokázal z posledných ôsmich pretekov šesťkrát vystúpiť na pódium, kým Pérez štyrikrát.

Iste, na svoje víťazstvo v Singapure bude spomínať s radosťou v srdci, ale v takom Abú Zabí podal Leclerc v rozhodujúcom okamihu vynikajúci výkon a na trati, ktorá mala jasne favorizovať Red Bull, svojho soka zdolal.

Sezóna sa pritom pre Péreza vyvíjala veľmi dobre. V Saudskej Arábii vybojoval svoju premiérovú pole position a po víťazstve v Monaku sa tešil z pätnásťbodového náskoku na tímového kolegu Maxa Verstappena. Avšak rok zakončil so stratou 149 bodov.

„Začiatok roka bol veľmi náročný kvôli problémom so spoľahlivosťou, ktoré nás postihli,“ povedal Pérez na galavečeri FIA.

„Myslím si však, že následne sme boli vcelku konkurencieschopní a veľmi konzistentní. Potom prišlo pár slabých pretekov, ktoré nás zosunuli za Maxa, ale dokázali sme získať nejaké dobré body, pódiá a aj víťazstvá.“

„Myslím si však, že sa nám v posledných asi ôsmich pretekoch podarilo vrátiť späť na správnu cestu. Ku koncu to bol s Charlesom a Ferrari tuhý boj,“ dodal Pérez, ktorý zakončil rok s trojbodovou stratou na celkovo druhého Leclerca.

Napriek všetkému to však bol pre Checa jeho najúspešnejší rok. V priebehu sezóny 2022 vybojoval najviac víťazstiev, pódií i bodov. Čo je však možno ešte dôležitejšie, podpísal novú zmluvu, vďaka ktorej by mal v Red Bulle zostať do konca sezóny 2024.

„Príchod do nového tímu bol v minulom roku pomerne ostrý, zvlášť počas COVID-u bolo trochu ťažšie spoznať všetkých okolo mňa. Nebolo to jednoduché, ale taktiež to bol obrovský rozdiel. Cítim však, že veci sa zlepšujú,“ hovorí Pérez.

„Dnes som mal dobré raňajky so všetkými mojimi inžiniermi a cítime, že s každým rokom spolu sme oveľa lepšie pripravení. Veci sa určite hýbu správnym smerom,“ dodal mexický pretekár.

Súvisiace články

Diskusia