logo F1online.skF1online.sk

Veľká cena Holandska predĺžila kontrakt o ďalšie dva roky

Štartový rošt VC Holandska 2021
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 12. 2022

Formula 1 bude v Holandsku pokračovať minimálne do roku 2025. Podujatie na klasickom okruhu Zandvoort malo platný kontrakt už len na túto sezónu, no Liberty Media teraz oznámilo predĺženie spolupráce o ďalšie dva roky.

Holanďania pôvodne podpísali s Liberty Media trojročný kontrakt, avšak prvé preteky v „krajine tulipánov“ odložila globálna pandémia. Na návrat Formuly 1 do Holandska (prvýkrát od roku 1985) sa tak muselo rok počkať.

A bolo to šialenstvo. Holandsko ukázalo, ako pevne stojí za svojím hrdinom Maxom Verstappenom a vytvorilo v tesnom prostredí Zandvoortu vynikajúcu kulisu. Holanďania sa teraz môžu tešiť, na okruhu v blízkosti piesočných dún sa budú stiesnení tlačiť aj v rokoch 2024 a 2025.

Na budúcoročných pretekoch koncom augusta, ktoré sú už vypredané, budú natešení oranjes povzbudzovať nie jedného, ale teraz hneď dvoch holandských pretekárov, keďže k Maxovi Verstappenovi pribudne na rošte pilot AlphaTauri Nyck de Vries.

„Veľká cena Holandska sa rýchlo zaradila medzi favoritov fanúšikov, ktorým každoročne prináša neuveriteľnú energiu a skvelý zážitok,“ povedal Stefano Domenicali, prezident a výkonný riaditeľ Formuly 1.

„V posledných dvoch rokoch bolo podujatie vypredané a zdvihlo latku po stránke organizácie, zábavy a udržateľnosti. Sme radi, že môžeme oznámiť predĺženie vzájomnej spolupráce. Záujem organizovať preteky Formuly 1 je obrovský, takže toto predĺženie spolupráce je dôkazom toho, koľko práce odviedli v Zandvoorte pre upevnenie svojho miesta v kalendári do roku 2025. Už sa nevieme dočkať nášho návratu budúce leto,“ dodal.

Jan Lammers, bývalý jazdec F1 a teraz športový riaditeľ Veľkej ceny Holandska, dodal: „Tešíme sa na nadchádzajúce veľké ceny. Tešíme sa na skvelé preteky, na ktorých holandskí fanúšikovia môžu sledovať hneď dvoch holandských jazdcov. Samozrejme, opäť im ponúkneme široký program a opäť zorganizujeme dokonalý festival.“

Súvisiace články

Diskusia