logo F1online.sk

Holandská vláda obmedzila športové podujatia na 67 percent kapacity

Fanúšikovia v Silverstone, Veľká Británia
© Twitter/Silverstone
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 8. 2021

Delta variant koronavírusu pomaly postupuje Európou, ktorá sa už chystá na tretiu vlnu pandémie. Nariadenia jednotlivých vlád budú stále viac a viac obmedzovať aj organizátorov podujatí Formuly 1. Stopercentná kapacita, akú sme videli v Rakúsku či Maďarsku, bude čoskoro nesplneným snom. S novými obmedzením si musia poradiť promotéri Veľkej ceny Holandska.

Holandský okruh Zandvoort sa pripravoval na záplavu fanúšikov. Pôvodným plánom bolo naplniť tribúny do posledného miestečka. Holanďanom vyšla v ústrety aj Liberty Media, ktorá povolila presun podujatia z pôvodného májového termínu na začiatok septembra. S príchodom očkovania organizátori dúfali, že takto budú mať dobrú šancu otvoriť svoje brány pre maximálny počet fanúšikov, teda pre 105 tisíc ľudí na deň. To sa však žiaľ nestane.

Holandská vláda totiž koncom minulého týždňa rozhodla, že zníži maximálnu povolenú návštevnosť na športových podujatiach na 67 percent kapacity. Pre Zandvoort to znamená, že miesto plánovaných 105 tisíc, môže teraz otvoriť brány “len” pre 70 tisíc.

„Pre mňa to znamená, že pohár je stále z dvoch tretín plný,“ prehlásil športový riaditeľ podujatia Jan Lammers, ktorého krajina čaká na návrat Formuly 1 už 36 rokov.

„Tri spoločnosti, ktoré stoja za Veľkou cenou Holandska, teda Circuit Zandvoort, SportVibes a TIG Sports, sa rozhodli investovať budúcnosti Formuly 1 v Holandsku. Viera v ambíciu zorganizovať najväčší Ultimate Race Festival na svete zostáva hlavným cieľom pre nadchádzajúce roky.“

„V tomto roku to bude v trochu skromnejšej forme, ale napriek tomu budú majstrovské boje pokračovať v nádhernej oranžovej atmosfére,“ dodal Lammers.

Promotéri taktiež potvrdili, že držitelia vstupeniek budú do 18. augusta kontaktovaní a dozvedia sa, či sa môžu v tomto roku zúčastniť podujatia. Ak nie, môžu si vybrať, či si lístky prenesú na budúci rok alebo dostanú späť peniaze.