logo F1online.sk

Brundle: Nemyslím si, že sa Vettel ešte vráti

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 11. 2022

Zatiaľ čo sa mnohí predstavitelia z prostredia motoršportu nazdávajú, že sa Sebastian Vettel do najvyššej motoristickej súťaže ešte vráti, bývalý pretekár Formuly 1 a komentátor Martin Brundle si myslí, že sa tak nestane.

Štvornásobný majster sveta podľa 63-ročného Brita nebude nasledovať kroky iných šampiónov, ktorí sa do F1 vrátili, ako Michael Schumacher či Fernando Alonso, ale skôr si vezme príklad z takého Nica Rosberga, ktorý nikdy ani len nenaznačil, že zvažuje svoj návrat do kráľovnej motoršportu. Domnieva sa, že Vettelova kapitola vo Formule 1 je nateraz skutočne uzavretá.

„Pamätám si dosť emotívny rozhovor s Fernandom Alonsom na štartovom rošte Abú Zabí v roku 2018, keď sa lúčil. Nuž a práve podpísal novú dvojročnú zmluvu, na základe ktorej bude v F1 pôsobiť minimálne do konca roka 2024,“ uviedol Martin Brundle vo svojom stĺpčeku pre Sky. „Sebove slová a činy však naznačujú, že sa už na štartový rošt nevráti.“

„V nemeckom rozhovore povedal, že by bol sklamaný, keby pociťoval potrebu vrátiť sa, pretože potom by pravdepodobne zlyhal v tom, čo plánuje robiť ďalej.“

Vettel síce neposkytol žiadne konkrétne informácie o tom, čím sa plánuje zaoberať po profesionálnej pretekárskej kariére, no je známe, že sa v posledných rokoch veľmi aktívne zaoberá udržateľnosťou a ochranou životného prostredia.

Presvedčil nás o tom aj počas tohtoročnej Veľkej ceny Miami, keď sa v priebehu víkendu nechal vidieť oblečený v tričku, ktoré naznačovalo, že ak sa nebudú dostatočne riešiť globálne otepľovanie a klimatické zmeny, tak sa toto americké mesto ocitne do roku 2060 pod vodou.

Súvisiace články