logo F1online.sk

Vettel si všimol, že s ním Alonso na začiatku pretekov nebojoval: Veľmi mi to prial

Sebastian Vettel a Fernando Alonso
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 11. 2022

Fernando Alonso má povesť nekompromisného pretekára idúceho za víťazstvom aj „cez mŕtvoly“. Veľký „El Nano“ však na posledných pretekoch sezóny v Abú Zabí predviedol aj poriadnu dávku sentimentu, keď podľa vlastných slov „dával pozor“ na svojho niekdajšieho veľkého rivala Sebastiana Vettela pri jeho posledných pretekoch v kariére.

Alonso v nedeľu štartoval z desiateho miesta, hneď za pilotom Aston Martinu, ktorého po sezóne v kokpite tohto tímu nahradí. Už po sobotnej kvalifikácii sa španielsky matador dušoval, že „dá na Vettela pozor“. Každý vraj chcel, aby mal Seb hladký víkend a preteky dokončil.

To sa možno podarilo aj zásluhou Alonsa, ktorý mu zozadu robil akéhosi telesného strážcu. „Nechcel som na Seba útočiť. Len som chcel za ním odjazdiť pár kôl a užiť si to,“ prehlásil dvojnásobný šampión po pretekoch.

A neboli to vraj len plané reči. Niečo podobné pri pohľade do svojich spätných zrkadiel vraj vnímal aj sám Sebastian Vettel. „Trochu som to cítil. Fernando mi to zo začiatku pretekov veľmi prial.“

„Alfa Romeo však oproti tomu bojovala veľmi, veľmi tvrdo, keďže im išlo o Pohár konštruktérov. Škoda, že som sa na začiatku zasekol za Estebanom, pretože som netrpel takou degradáciou pneumatík ako on. Zostali sme však na trati príliš dlho a stratili tým veľa času,“ ľutuje Vettel premárnenú príležitosť.

„Prepadal som sa dozadu. Veľmi som sa snažil a dal do toho úplne všetko. Pre tím by bolo skvelé, keby sa dostal v Pohári konštruktérov na to šieste miesto, ale s touto stratégiou sme to tak trochu zahodili,“ dodal Vettel.

Niet pochýb o tom, že so správnou stratégiou by sa Seb dostal cez Ricciarda a tým pádom získal aj o jeden bod viac, ktorý Aston Martin potreboval, aby sa tak dostal cez Alfu Romeo. Nakoniec sa však môže radovať švajčiarsky celok, ktorý napriek slabému záveru ročníka dostane tak žiadané finančné odmeny.

Súvisiace články