logo F1online.sk

Formuloviny: Okruh bratov Rodríguezovcov – Výzva na úrovni Tatier

Mexiko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 10. 2022

Okruh bratov Rodríguezovcov patrí k tým najunikátnejším v kalendári, a to sa ani nemusíme pozrieť na jeho konfiguráciu či typy zákrut. Je totižto položený vo výške našich tatranských štítov, a síce 2240 metrov nad motorom, čomu sa nemôže vyrovnať žiadna iná trať v kalendári. To kladie špeciálne požiadavky na techniku, ale aj na prácu pilotov Formuly 1.

Čo vlastne v reči efjednotky znamená, keď je okruh položený tak vysoko? Redší vzduch má vplyv na viacero komponentov monopostu, s čím musia inžinieri rátať. O čo presne ide nám vo Formulovinách venovaných práve Mexiku povedia Števo Eisele a Braňo Ježík.

Ani táto časť však nebude len pre technologických nadšencov. Potešia sa aj iní; opäť sa pozrieme do histórie veľkej ceny, povieme si, kto vlastne boli bratia Rodríguezovci či prečo sa v roku 1970 organizátori vyhrážali tímom nasadením armády.

Príjemné počúvanie!

Na Formuloviny sa môžete tešiť vždy v stredu pred veľkou cenou — podcast je dostupný na najpopulárnejších platformách Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a na webe redbull.sk/formuloviny.