logo F1online.sk

Mexiko má novú zmluvu s Liberty Media, v kalendári zotrvá minimálne do roku 2025

Mexiko, ilustračné
© Pirelli Motorsport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 10. 2022

Veľká cena Mexika má svoju budúcnosť v kalendári istú, minimálne zo strednodobého hľadiska. Formula 1 pred štartom víkendu oznámila, že toto podujatie, ktoré každý rok priláka na tribúny okolo 400-tisíc šialených fanúšikov, zostane v kalendári ešte minimálne tri roky.

Po svojom návrate do kalendára v roku 2015 patrí mexická GP medzi podujatia s najvyššou návštevnosťou vôbec. Bránami okruhu vo vysokej nadmorskej výške nachádzajúci sa pri jednom z najväčších miest na svete vlani prešlo na 370-tisíc ľudí a neočakáva sa, že by Mexičanov chuť na Formulu 1 prechádzala. Dnešné správy tak istotne potešia stovky tisíc nadšencov tejto stredoamerickej krajiny, ktorí si budú môcť cirkus F1 pozrieť minimálne aj v rokoch 2023, 2024 a 2025.

„S potešením môžem oznámiť, že Formula 1 bude na základe novej trojročnej zmluvy pokračovať v Mexiku aj v ďalších troch rokoch,“ povedal výkonný riaditeľ Formuly 1 Stefano Domenicali.

„Preteky každoročne prilákajú obrovské množstvo vášnivých fanúšikov. Atmosféra je tu neuveriteľná a viem, že tieto novinky všetkých potešia. Chcem sa poďakovať Claudii Sheinbaumovej, predsedníčke miestnej vlády, a tiež Alejandrovi Soberonovi a jeho tímu za ich pretrvávajúcu oddanosť Formule 1 aj za pokračujúce úspechy podujatia,“ dodal Domenicali.

Prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Corporacion Interamericana de Entretenimiento (CIE) Alejandro Soberon uviedol: „Predĺženie zmluvy sa podarilo vďaka vedeniu Claudie Sheinbaumovej a vláde mesta Mexiko. Možnosť organizovať preteky v hlavnom meste krajiny až do roku 2025 je výsledkom koordinovaného úsilia o zachovanie podujatia, ktoré prináša mestu prospech a tisícom fanúšikov vzrušenie. Budeme pokračovať v práci a úsilí zaistiť, aby preteky naďalej výrazne prispievali k ekonomike nášho mesta.“