logo F1online.sk

Dočkáme sa druhého podujatia v Mexiku? Pérezov otec Antonio sa usiluje o realizáciu

Mexiko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko10. 8. 2021

Otec Sergia Péreza, Antonio Pérez Garibay, má snahu o realizáciu druhých pretekov v Mexiku. Dejiskom ďalšieho mexického podujatia v kalendári Formuly 1 by mohol byť Cancún.

Formula 1 sa vrátila do Mexika v roku 2015 a pomerne rýchlo sa práve mexické podujatie stalo jedným z najobľúbenejších z pohľadu fanúšikov.

Napriek vlaňajším problémom spôsobených pandémiou ochorenia Covid-19, tento rok by sme sa mali dočkať mexického podujatia už v októbri, teda týždeň po pretekoch v americkom Austine.

V Mexiku by sme sa však mohlo odohrávať aj druhé podujatie. Myšlienka nových pretekov v Cancúne by mohla byť realitou od roku 2024, pričom do tohto projektu je zapojený aj otec Sergia Péreza, Antonio.

„Mal som rozhovory s ľuďmi z prostredia Formuly 1, aby som to priniesol do Cancúnu,“ povedal Antonio Pérez Garibay pre mexický web Reforma.

„Existuje skupina investorov, ktorí majú záujem oživiť tento projekt, a ľudia z prostredia Formuly 1 mali o to veľký záujem, chystáme sa začať rozhovory,“ pokračuje otec Sergia Péreza. „Je to nový projekt, je to nová skupina investorov a ja som bol zapojený do tohto projektu vzhľadom na Mexiko a dúfam, že dátum bude apríl (2024).“

Antonio prišiel do Budapešti podporiť svojho syna, no absolvoval aj stretnutie s prezidentom FIA, Jeanom Todtom. Žiaľ, pre Sergia Péreza preteky v Maďarsku nemali dlhé trvanie, keďže jeho monopost bol súčasťou hromadnej nehody v prvej zákrute.

„Začalo by sa to od nuly a my začíname prísľubom o jednaniach dohody,“ povedal Antonio Pérez.

„Ale bolo to prijaté veľmi dobre, urobili mi láskavosť, že sa so mnou stretli – Jean Todt a Stefano Domenicali. Dáme tomu tvar, ja som sa prišiel do Budapešti pozrieť na tento projekt a teraz sa vrátim späť,“ uzatvára otec mexického pretekára. „Povedali nám: ‚Dúfam, že do roku 2024 už budeme mať Chéca ako šampióna Formuly 1‘, a to prinesie viac, otvorí sa tým skvelá panoráma.“