logo F1online.sk

Renault Alonsa na Indy nepustí, Abiteboul vraj teraz “sotva dýcha”

Fernando Alonso na Indy 500, 2020
© Twitter/Fernando Alonso
Milan Kubala
Milan Kubala15. 8. 2020

Fernando Alonso sa budúci rok vráti do Formuly 1. Cyril Abiteboul avizuje, že v Renaulte už nebude mať takú voľnosť, akú mal ešte pred pár rokmi v McLarene. Na preteky Indy 500 ho vraj nepustí, Španiel sa namiesto toho bude musieť naplno venovať programu F1.

Tohtoročné preteky na okruhu v Indianapolise odštartujú budúci víkend. Prvé tréningy už ale prebehli a Fernando Alonso má za sebou prvú kolíziu. Nešlo o žiadnu veľkú nehodu, no v Renaulte nechcú nič riskovať.

“Moja veľmi priama odpoveď je, že až do budúceho víkendu budem sotva dýchať — až kým v Indianapolise nevystúpi zo svojho auta,” priznal Cyril Abiteboul, ktorý tak naráža na 23. august, kedy má vyvrcholiť Alonsov boj o trojkorunku. “Ale veľmi jasne hovorím, že keď už bude s nami, tak žiadne rozptyľovanie nebude.”

To však neznamená, že sa Renault v budúcnosti nepredstaví aj v iných sériách. Nový šéf Renaultu Luca de Meo je motoršportu otvorený. “Skvelé správy sú, teraz máme šéfa Lucu de Mea, ktorý má nadšenie a zápal pre športové autá a motoršport. Toto úplne zmení pravidlá hry pre nás všetkých v Renaulte.”

“Pozná ciele tímu, vie, v akej je náš tím situácii. Je tu na dlhú dobu a cení si, čo predvádzame a s akými zdrojmi, pretože lepšie rozumie športu. To je pre nás len dobré.”

“Má jasné očakávania nie iba od pretekárskeho tímu, ale aj od úlohy, ktorú tím zohrá v strednodobej až dlhodobej stratégii Renaultu,” dodal Abiteboul.