logo F1online.sk

Vettel po výmene šasi: Celkovo to dnes dávalo väčšiu logiku

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala14. 8. 2020

Sebastian Vettel má za sebou náročnú pretekovú dvojičku. Počas oboch silverstonských víkendov si nevedel vysvetliť stratu na svojho tímového kolegu, a tak Ferrari prekontrolovalo jeho šasi. V Španielsku dostal nové, a zdá sa, že mu to pomohlo. Hlási, že sa cíti lepšie.

Na Nemcovom šasi sa totižto objavila malá trhlina, ktorá mohla vplývať na správanie monopostu. Aspoň z pohľadu časov z prvého tréningu by sme mohli usúdiť, že problémy sa stratili, veď Vettel v ňom zajazdil takmer identický čas ako jeho kolega Leclerc. Popoludní sa rozdiel medzi pilotmi Ferrari natiahol na dve a pol desatinky.

Čo na nové šasi hovorí Vettel? Pomohlo to? “Toto je iná trať a panujú odlišné podmienky. Ťažko sa to porovnáva. Myslím si však, že to dnes pre mňa bolo o čosi jednoduchšie ako počas posledných týždňov. Nemám všetky odpovede, ktoré som chcel, ale celkovo dnes veci dávali väčšiu logiku.”

“Už od začiatku to bolo o trochu lepšie. Skúsili sme pár vecí, no nie všetky zafungovali. Cez noc sa to pokúsime vyriešiť. Dúfam teda, že to zajtra bude ešte lepšie,” pokračoval majster sveta z rokov 2010 až 2013, ktorému v druhom tréningu chýbalo pár desatiniek. “Naša rýchlosť v rámci jedného kola dnes bola o trochu lepšia, ale popoludní som mal problémy poskladať kolo. Tu by sme na tom ale mali byť lepšie. Uvidíme, čo z toho vyťažíme zajtra.”

Pre Sebastiana Vettela sa kvalifikácia na VC 70. výročia F1 skončila už v druhej časti, a o nič slávnejšie neprebehla ani tá predchádzajúca. Nemcovi sa síce podarilo dostať do najlepšej desiatky, ale v nej skončil posledný.

Aké má vyhliadky na túto sobotu? “V piatok sa to vždy trochu ťažko odhaduje, pretože stále toho veľa skúšate. Uvidíme zajtra. Za predpokladu, že sa mi podarí dať tie kolá dokopy, tak by to malo byť OK. Čelné pozície teraz pre nás nie sú dosiahnuteľné. Ak ale všetko pôjde dobre, dúfam, že v Q3 budeme môcť trochu zaútočiť.”

Charles Leclerc bol zo svojej piatkovej rýchlosti príjemne prekvapený. Monačan si verí na slušný bodový zápis. “Mali sme pomerne dobrý deň, lepší, než sme čakali. No je lepšie byť pozitívne prekvapený ako negatívne!”

“Naša kvalifikačná rýchlosť bola celkom dobrá, myslím si, že tu i tam ešte niečo zostalo. Na tom budeme musieť popracovať a nájsť tú rýchlosť — hlavne v druhom tréningu, keď sa zmenil vietor,” dodáva Leclerc. “Ale teraz je to pozitívne. Tento víkend mám dobrý pocit, som si istý, že v kvalifikácii dostaneme z auta maximum. Ak sa nám podarí dostať balans tam, kde by sme chceli, myslím si, že môžeme získať dosť dobrý výsledok.”