logo F1online.sk

O Sargeantovi sa špekuluje stále hlasnejšie. Ten však zostáva zdržanlivý

Logan Sargeant
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 10. 2022

Keby ste americkému mladíkovi Loganovi Sargeantovi ešte takto pred rokom povedali, že zažije svoju premiéru vo Formule 1 na domácej pôde, určite by vám neveril. Jeho hviezdička však stúpa rýchlo a Logan to postupne spracováva. Od hrozby úplného skončenia kariéry alebo prestupu niekam do športiakov sa reálne hlási o svoje miesto vo Formule 1. Prvý voľný tréning na Veľkú cenu USA mu má pomôcť tento cieľ splniť.

Najdôležitejšie je nehavarovať. Takému Antoniovi Giovinazzimu sa to v rámci jeho účastí v prvých voľných tréningoch príliš nedarilo a s Haasom takto nehavaroval po prvýkrát. Loganova premiéra v Austine však prebehla hladko.

A čo viac, v padoku sa šušká, že práve sobota má byť dňom, kedy Williams oznámi jeho podpísanie na rok 2023. Háčik môže byť v tom, že za absolútne nepriaznivých okolností sa môže na posledných pretekoch sezóny Formuly 2 prepadnúť na priečky, ktoré mu nezaručia dostatočný počet bodov na zisk superlicencie. Nechajme sa teda prekvapiť.

„Ak mám byť úprimný, bolo to omnoho iné, ako som očakával,“ povedal po vystúpení z monopostu po prvom tréningu Sargeant. „Auto reaguje úplne odlišným spôsobom, než na aký som zvyknutý z Formuly 2.“

„V rýchlych zákrutách dokáže skrátka neuveriteľne reagovať a na brzdách je veľmi dobré. Ale vo všeobecnosti to bola dobrá jazda. Veľa som sa toho naučil,“ dodal americký mladík.

To vraj pred premiérou v rámci súťažného víkendu aj bol cieľ. O nástupníctve po Nicholasovi Latifim sa špekuluje, ale Logan zostal v tejto otázke zdržanlivý. „Cieľom bolo naučiť sa čo najviac a cítim, že som si z toho naozaj veľa odniesol. Bolo to celkom odlišné od mojich očakávaní, ale v dobrom slova zmysle. Stále je toho ešte veľa, čo sa treba naučiť a zlepšiť, ale myslím si, že to bol dobrý štart,“ hovorí Sargeant.

„Pokiaľ ide o budúcnosť, tak úprimne, neviem vám povedať. Ako však iste viete, potrebujem dobré záverečné podujatie v Abú Zabí a zaistiť si superlicenciu. Na to sa momentálne sústredím najviac. Potrebujem si tam upevniť pozíciu v najlepšej trojke šampionátu,“ dodal Sargeant.

Možno nás však Williams v sobotu prekvapí a Logana potvrdí ako nového tímového kolegu Alexa Albona. Bude to však musieť urobiť s dodatkom „v prípade, že si na konci sezóny Formuly 2 zaistí superlicenciu“. Renomovaný novinár Adam Cooper však uviedol, že „novinky o jeho budúcnosti môžu prísť skôr, než si myslíte“.

Súvisiace články