logo F1online.sk

Ricciardo sa stavil s Abiteboulom, za pódium sa šéf nechá potetovať

Daniel Ricciardo
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala14. 8. 2020

Daniel Ricciardo mal na VC Veľkej Británie blízko k zisku pódia, keď v závere pretekov predbehol Landa Norrisa a zálusk si robil ešte aj na Charlesa Leclerca. Nakoniec mu chýbala len jedna sekunda, čo vo vysielačke okomentoval tak, že nechýbalo málo a Abiteboul by musel splniť stávku.

Austrálčan vo štvrtok v Silverstone prezradil, že predmetom stávky je práve tetovanie a zisk pódia, ktoré zatiaľ neprichádza. Ak ho však stihne zaknihovať ešte počas jeho pôsobenia v Renaulte, spolu s Abiteboulom si vraj dajú spraviť presne rovnaké tetovania.

“Taká je stávka. Myslím, že on vyberá umiestnenie a veľkosť, a ja dizajn,” usmieval sa na tlačovke Daniel Ricciardo. “Ale to si ešte upresníme. Je to tetovanie, a on ešte žiadne nemá, takže pre Cyrila je to vážna vec.”

Je už rozhodnutý, čo to bude? “Myslím si, že to bude niečo spontánne. Musí to byť zábavné, a keď sa na to pozrie, musí pokrútiť hlavou a povedať si — ach, na tie časy si veru pamätám. Musí to byť niečo také.”

Daniel Ricciardo oživil Renault, no o rok ho čaká ďalšia zastávka. V McLarene už bude mať pôdu pripravenú, Carlos Sainz a Lando Norris výdatne bavia divákov. Keď teda Sainza nahradí Ricciardo, môžeme očakávať ešte viac žartovania.

“V padoku sa stretávame a aj trochu žartujeme, ale zatiaľ nejde o nič konkrétne,” vyhlásil Ricciardo, ktorý vraj chce s Norrisom prebrať plány pre rok 2021. “Teším sa na to, nebude to len o vzájomných súbojoch, ale aj o zábave.”

“Zvonku to vyzerá tak, že sa jeho výkony — to pódium ani netreba spomínať, ale aj jeho kvalifikácia a podobne — počas jeho druhej sezóny v F1 zlepšili. To je fajn. Myslím si, že atmosféra bude dobrá, takže sa na to teším,” doplnil.