logo F1online.sk

Vettel pripustil, že sa do F1 možno vráti, hoci len na jedny preteky

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala6. 10. 2022

Sebastian Vettel po aktuálnej sezóne ukončí svoju pretekársku kariéru, no dnes v Suzuke prezradil, že možno ho v budúcnosti ešte uvidíme v monoposte F1 a dokonca aj ako účastníka veľkej ceny.

Veľká cena Japonska sa štyrikrát stala korisťou Sebastiana Vettela, pričom v roku 2011 tu dokonca oslavoval zisk druhého majstrovského titulu. Suzuka je takou srdcovkou nemeckého pretekára, že do budúcna by ochotne do nej zavítal opäť aj ako pilot F1.

“Je to skvelý okruh, a to z mnohých dôvodov. Ktovie, čo nám prinesie budúcnosť?” začal trochu tajuplne Sebastian Vettel, ktorému sa páči charakter trate zo starej školy, no predovšetkým kľukatý prvý sektor. “Milujem jazdu na nej. Na tomto okruhu som sa vždy cítil veľmi živý, prebúdza vo mne vášeň. Uvidíme, v akom type monopostu by som sa tu mohol objaviť.”

Štvornásobný šampión sa nad potenciálnym návratom do Suzuky zamýšľal po tom, čo mu novinári pripomenuli, že na okruhu neďaleko Nagoje preteká japonská séria SuperGT alebo Super Formula.

Twitter/Aston Martin

My by sme však Sebastiana Vettela chceli vidieť v šampionáte Formuly 1. Bol by ochotný prerušiť svoj dôchodok na preteky v Suzuke? “Možnože niektorý z týchto chlapcov sa na ďalších pretekoch tu nebude cítiť dobre — neželám im nič zlé —, no nevadilo by mi, keby som v Suzuke kedykoľvek naskočil späť do auta na jedny preteky.”

“Ale áno, uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Momentálne nemám žiadne plány, no myslím si, že v Japonsku je plno vzrušujúcich pretekov. Uvidíme,” pokračoval pilot Aston Martinu.

Neboli toto všetko len lichôtky adresované Johnovi Hugenholtzovi, architektovi okruhu v Suzuke? Vettel ubezpečuje, že všetko myslí vážne. “Bolo by to na jedny preteky, taká kariéra pozostávajúca z jednej veľkej ceny.”

“Áno [šiel by som do toho], keby bol niekto ochotný podpísať jazdca na jedny preteky. Som si istý, že títo chlapci by len neradi uvoľňovali svoje miesta, ale ja by som takúto príležitosť seriózne zvážil,” dodal.

Súvisiace články