logo F1online.sk

FIA reagovala stručne: Vyhodnocovanie dát stále prebieha

FIA
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 9. 2022

Singapurské ráno bolo poriadne pikantné. Málokoho zaujímalo, že na okruh Marina Bay sa Formula 1 vrátila prvýkrát po rokoch, keď svetlo sveta uzreli závažné obvinenia týkajúce sa minuloročných šampiónov z Red Bullu. Po celom dni na nich reagovala aj FIA.

Ani poriadne nevieme, odkiaľ vietor fúka, ale keďže so správou, že Red Bull v minulom roku zásadným spôsobom porušil pravidlá o rozpočtovom strope, prišli takmer naraz talianska Gazzetta a nemecký Auto Motor und Sport, mohli tieto správy priviať „vetry“ od dvoch najväčších konkurentov? Nemožné to nie je.

Po kolotoči správ a špekulácií, ktoré ešte okorenil šéf Mercedesu Toto Wolff, sa rozhodla ozvať aj FIA. Tá vo svojom krátkom stanovisku na vzniknutú situáciu reagovala, avšak dôsledne sa držala zásady prezumpcie neviny.

„FIA v súčasnosti finalizuje vyhodnocovanie finančných dát za rok 2021, ktoré predložili všetky tímy Formuly 1. Prípadné porušenia finančných pravidiel, ak sa nejaké vyskytnú, budú riešené v súlade s procesmi stanovenými v pravidlách,“ stojí v oficiálnom stanovisku federácie.

„Medzinárodná automobilová federácia si je vedomá významných, ale nepodložených špekulácií v tejto záležitosti a pripomína, že ešte stále prebieha vyhodnocovanie a bude postupovať ďalej v súlade s procesnými ustanoveniami bez ohľadu na akúkoľvek verejnú diskusiu,“ dodáva FIA.

Súvisiace články