logo F1online.sk

Hülkenberg: Chcel by som stroj schopný bojovať aspoň o najlepšiu desiatku

Nico Hülkenberg
© Nico Hülkenberg/Twitter
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 5. 2020

Po deviatich sezónach vo Formule 1 sa Nico Hülkenberg ocitol bez práce. Jeho najbližšia budúcnosť je zahalená rúškom tajomstva, sám však priznal, že po návrate do Formuly 1 veľmi túži. To je momentálne jeho primárny cieľ.

Williams, Force India, Sauber a Renault. Nicova anabáza vo Formule 1 zahŕňa plných deväť sezón, štyri tímy, 177 štartov a ani jedno umiestnenie v najlepšej trojke. Hulk do povedomia fanúšikov vstúpi najmä vďaka svojmu smutnému rekordu. Ešte však nie je všetkým dňom koniec, možno sa mu podarí vrátiť a všetko napraví. Vlani nebol pri hľadaní miesta úspešný, trh pre sezónu 2021 sa nám však slušne rozhýbal. Mohol by si nové miesto nájsť aj Hulk?

„Som pripravený a stále je to môj cieľ,“ priznal Nemec v rozhovore pre televíziu CNN. „V tomto momente naozaj ťažko povedať. Existuje množstvo faktorov, ktoré na to vplývajú a celá situácia je tak trochu hore nohami.“

„Zostávam v kontakte s niektorými ľuďmi, ale stále je trochu skoro. No keď sa naskytne dobrá príležitosť, ktorá ma nadchne, určite sa jej chopím.“

Momentálne je naozaj ťažko odhadovať, kam by jeho kroky mali zamieriť. Hovorí sa o jeho prepojení na tím Alfa Romeo, kde by mohli mať voľné miesto po Kimim Räikkönenovi. Asi je fér povedať, že cesta do niektorého z top tímov je pre Nica nateraz zarúbaná.

„Nebudem samozrejme tvrdiť, že chcem hneď vyhrávať, ale rád by som dostal do rúk niečo, s čím sa dá pracovať. Chcel by som stroj schopný bojovať aspoň o najlepšiu desiatku,“ praje si Hülkenberg.

„Chýba mi to, chýba mi práca s tímom, inžiniermi a súboje na trati,“ dodal.

Súvisiace články