logo F1online.sk

Drugovich si hľadá miesto rezervného pilota F1

Felipe Drugovich
© Twitter/Felipe Drugovich
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková1. 9. 2022

Líder šampionátu Formuly 2 Felipe Drugovich priznal, že sa usiluje získať miesto rezervného pilota v kráľovnej motoršportu pre sezónu 2023. Podľa vlastných slov mu v tomto smere neúčasť v jazdeckej akadémii tímu F1 dáva úplnú slobodu.

Pretekár tímu MP Motorsport momentálne vedie priebežné poradie o 43 bodov pred Théom Pourchairom, ktorý je členom juniorskej akadémie Sauberu. Drugovich však po troch sezónach strávených v F2 zvažuje svoje ďalšie kroky. Samozrejme, cieľom je dostať sa do Formule 1, čo nie je jednoduché. Podľa najnovších informácií mladík v snahe získať pozíciu rezervného jazdca najintenzívnejšie rokuje s Aston Martinom. V hre sú aj iné tímy.

Drugovich v tejto súvislosti naposledy po druhom mieste v Spa povedal: „Ešte stále neviem, kde budem jazdiť budúci rok. Myslím si, že dostať sa v súčasnosti do F1 je veľmi ťažké a vyzerá to tak, že možnosti získať tam miesto pretekára v budúcom roku sú zrejme veľmi obmedzené. Je tu ešte taká alternatíva, že sa stanem rezervistom. O to sa chcem pokúsiť. Snažím sa kontaktovať tímy v F1.“

Aktuálne sa ale rodák z Brazílie zameriava na splnenie jediného cieľa. „Teraz sa však sústredím na F2, snažím sa vyhrať titul a dúfam, že tento výsledok by ma mohol jedného dňa dostať do F1. Teraz sa nemám čím iným zaoberať. Zatiaľ to vyzerá skôr na miesto rezervného jazdca, ale neviem, uvidíme. Musím sa na to pozrieť. Medzitým musím dosahovať výsledky, a to je niečo, čo by mi mohlo pomôcť.“

„Okrem toho existujú ešte aj iné série. Samozrejme, IndyCar je skvelá séria, ale momentálne sa plne sústredím na F1. To je môj sen, môj cieľ a snažím dostať predovšetkým tam,“ opakuje 22-ročný pretekár.

Drugovich je zároveň jedným z mála jazdcov F2, ktorí nie sú súčasťou niektorej z jazdeckých akadémií tímu F1. Sám už dávnejšie priznal, že takáto možnosť mu ani nikdy nebola ponúknutá. Hoci by sa absencia priameho prepojenia so stajňou F1 mohla považovať za nevýhodu, pretekár tímu MP Motorsport verí, že mu to dáva väčšiu slobodu pri hľadaní príležitostí.

„Myslím si, že mi to pomôže, väčšina tímov má ešte možno voľné miesto, či už rezervné alebo hlavné, podľa mňa tam nemajú juniorov. Samozrejme, sú v tom aj nevýhody, ale na druhej strane mám úplnú slobodu pri výbere, takže je to podľa mňa dobré,“ dodal Drugovich.