logo F1online.skF1online.sk

Sobotný hrdina Albon: Pri pohľade na Maxov čas nás do tretieho kola predbehne

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 8. 2022

Pilot Williamsu Alex Albon si v sobotnej kvalifikácii na Veľkú cenu Belgicka zapísal ďalší znamenitý výsledok. Londýnsky rodák ukázal, že je po jazdeckej stránke na omnoho lepšej úrovni než jeho tímový kolega Nicholas Latifi a kým ten skončil v sobotnej kvalifikácii sedemnásty, Albon to dotiahol až do Q3, s čím bol, pochopiteľne, veľmi spokojný.

Albon takýto výkon načasoval priam dokonale. Na podujatí, kde sa veľa tímov rozhodlo akceptovať tresty za výmenu komponentov pohonnej jednotky, dotiahol svoj Williams až na deviate miesto v kvalifikácii, ktoré sa po započítaní trestov premení na vynikajúce šieste miesto na štarte nedeľných pretekov. Vidieť Williams v treťom rade bude určite mimoriadne osviežujúci pohľad.

„Som veľmi šťastný. Povedal by som, že sme na tento víkend prišli o niečo optimistickejší než obvykle, pretože okruhy menej náročné na prítlak nám zvykli vyhovovať,“ povedal po skončení kvalifikácie Alex Albon.

„V treťom tréningu sme sa trochu trápili a vykonali nejaké zmeny, ktoré autu pomohli. Keď som v Q1 skončil na šiestom mieste, bol to trochu šok. V Q3 sme skúsili niečo odlišné, čo bez zákrytu príliš nefungovalo, ale sme veľmi spokojní.“

„Šieste miesto? Nuž, budem musieť poriadne vystrčiť lakte, keďže toto nie je Monako, kde je jednoduché udržať súperov za sebou, ale uvidíme,“ dodal Albon.

Bude to veruže problém. Veď pri pohľade na jazdcov za sebou a hlavne hladného Verstappena šípi Alex udalosťami nabitú nedeľu, avšak jeho Williams je na rovinkách dosť rýchly, čo by Alexovi mohlo defenzívu uľahčiť.

„Pozeral som sa na Maxov čas a mám pocit, že nás do tretieho kola predbehne,“ hovorí so smiechom Albon. „Musíme sa starať o naše vlastné preteky. Na tejto trati potrebujete rýchle auto, aby ste sa udržali vpredu a predbiehanie je tu jednoduchšie než inde. Naše auto je však na rovinkách bleskurýchle, takže dúfam, že to súperom skomplikuje život.“

Súvisiace články

Diskusia