logo F1online.sk

Krack verí plánu Aston Martinu: Víťazstvá nebudú prekvapujúce

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala23. 8. 2022

Aston Martin už čoskoro vymení Sebastiana Vettela za Fernanda Alonsa, jedného majstra sveta za druhého. Podľa šéfa tímu Mika Kracka je to jednoznačný odkaz celému svetu o plánoch Lawrencea Strolla v efjednotke; Aston Martin chce a bude v najbližších rokoch vyhrávať, tvrdí so značnou dávkou sebavedomia.

O úmysloch Fernanda Alonsa sa už čo-to popísalo, ciele Aston Martinu sú však jasné. Tím pod patronátom kanadského miliardára chce mať popri svojom synovi v kokpite to najlepšie, čo sa mu dostane pod ruky. Fernando Alonso rozhodne patrí k veľkým rybám efjednotky.

“On má ten zabijacký inštinkt,” vyzdvihol Fernanda Alonsa Mike Krack v rozhovore pre oficiálny web Aston Martinu. “Nech sa deje čokoľvek, môžete sa spoľahnúť, že Fernando do toho vždy dá maximum. Vždy tlačí na sto percent, vždy z auta a z tímu vyžmýka úplne všetko. Jeho pretekárske schopnosti sú úžasné, má obávanú kombináciu sebadôvery, inštinktu a inteligencie.”

“Podpísanie Fernanda je jasným odkazom od Aston Martinu. Nie sme na štartovom rošte do počtu. Sme tu, aby sme vyhrávali. Sme na ceste na čelo štartového roštu a Fernandovo rozhodnutie pripojiť sa k nám na tejto ceste je skvelou pochvalou pre náš tím a našu prácu,” pokračoval.

Vzrušenie by sa v tíme dalo krájať. “Bude od nás veľa vyžadovať, ale to sa pri viacnásobnom majstrovi sveta očakáva. Fernando bude naším motorom, zatiaľ čo budeme spoločne stúpať rebríčkami. Ako každý iný v našom tíme, ani ja sa neviem dočkať, kedy začneme spolupracovať. Mať v tíme Fernanda a Lancea je veľmi vzrušujúca predstava.”

Aston Martin istotne dostane od Alonsa to najlepšie, no či sa aj Španiel dočká toho najlepšieho zo strany nového zamestnávateľa? Krack ubezpečuje, že sa to podarí. Inžinieri už na tom začali pracovať napríklad aj tým, že “len malá časť ľudí sa ešte stále venuje tohtoročnému autu”. Zvyšok už vyvíja budúcoročný monopost pre Fernanda Alonsa.

Krack sa vyhlásení na štýl slávnej vysielačky “GP2 engine” nebojí z jednoduchého dôvodu. “V budúcnosti sa z Aston Martinu stane tím, pre ktorý bude úspech normou. Bude to tím, ktorý nebude prekvapený z pódií, neprekvapia ho víťazstvá. Musíme sa dostať do bodu, keď budeme na trati konzistentne získavať excelentné výsledky. Veríme našim schopnostiam.”

“Budujeme tu víťaznú kultúru, čo si vyžiada istý čas. V prvom rade musíme postaviť rýchlejšie auto. Naša cesta sa len začala a budeme čeliť výzvam, ale bojovému duchu Aston Martinu sa nič nevyrovná, čerpá silu z vášne našich ľudí. Na tento tím som nesmierne hrdý. Teším sa na budúcnosť,” hovorí s úsmevom na tvári.

Súvisiace články